2024. április 24. Szerda, György.
 

Pótszékeket kellett betenni, annyian látogattak el a csökmõi Faluházba április 6-án este a Gizi Labor III. nevet viselõ showmûsorra.  Gál István zenetanár és a Csökmõi Népdalkör közös produkciója már az elmúlt két évben is teltházat vonzott, és nagy sikert aratott, s ez az idén sem volt másként.

Csigatésztát sodortak Pocsajban
Pocsaj – Már szinte hagyománnyá vált Pocsajban a csigacsinálás – február 9-én egész nap a dolgos kezek szorgoskodtak, a közelgõ võfélytalálkozóra sodorták a levesbe valót.

Szüreti felvonulások Pocsajban
Pocsaj – Október elsõ hétvégéjét a pocsajiak szüreti felvonulással ünnepelték: pénteken az óvodások, szombaton a néptáncosok felvonulását láthatták a falu lakói.

Színes falunap Sápon2012-08-12 21:53:29

Színes falunap Sápon
Sáp – A falunap egy olyan nap, amely a közösség, a falu napja, az együttlét, a találkozások lehetõsége és ünnepe. Benamy Sándor író és Bojtor Imre magyar nóta énekes szülõfaluja szombaton rendezte meg hagyományos falunapját.

X. falunap Pocsajban2012-08-12 21:48:07

 

X. falunap Pocsajban
Pocsaj – Tizedik alkalommal rendezte meg Pocsaj a falunapot a községben – augusztus második hétvégéjét most is a várva várt falunappal ünnepelték a helyiek. A találkozón részt vettek a község testvértelepülésérõl, Tomestibõl érkezõ vendégek is.

 


Sáránd – A hõség idején igaz, kevesebben jöttel el a sárándi falunapra, de akik dacoltak a napsütéssel, tele gyomorral és jókedvûen várták az esti Király L. Norbi koncertet szombaton.


Pocsaj – Elbúcsúztak óvodai éveiktõl a pocsaji Kikelet és Mesevár óvoda ovisai a hét végén.


Hajdúnánás – A Hajdú-Bihar Megyei Polgárõr Szövetség elnöksége június 9-én szombaton tartotta meg a XX. Megyei Polgárõr Napját a hajdúnánási Sportpályán.

 

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel újra megrendezte a Csökmõi Népdalkör és Gál István a Gizi Labor címû koprodukciójukat. 2012. március 31.-én délután 5 órakor szólalt meg az elsõ zeneszám: "Újra itt van, újra itt van, újra itt van a nagy csapat". A teltházas nézõközönség már ekkor tombolt. És ami még késõbb jött...

 

ÚJRA HÁRMAN2012-02-21 09:41:42

A Tankcsapdával kapcsolatban az elmúlt hetek legfontosabb kérdése volt, hogy ki lesz Cseresznye utódja. Lukács Laci és Fejes Tamás meghozta az új gitáros személyét illetõ döntést, amit az alábbi hivatalos nyilatkozatban tesznek közzé.


Furta – A Hajdú-bihari Naplóban már megjelent, hogy a hímzõ szakkör felébredt álmából Furtán. A Juhász Erzsébet Hagyományõrzõ Egyesület tavaly július 21-én alakult, a 10 éve elhunyt Varga Dánielné Juhász Erzsébetrõl, a népmûvészet mesterérõl neveztük el.

  A december mindig a koncertek hónapja a csökmői Faluházban, hiszen a művészeti iskola zene tanszakos tanulói ilyenkor Mikulás koncerteken mutatják be az eddig tanultakat szüleiknek, rokonaiknak, és minden érdeklődőnek.

Telt ház és vastaps kíséretében léptek színpadra Gál István zenetanár és tanítványai november 18-án a csökmõi Faluházban. A Rocky Show címû mûsorukat a Faluház Mindenkinek! programsorozat részeként mutatták be a nagyérdemûnek.

Újiráz alapításának 99.évfordulóját ünnepelték a kis település lakói 2011. október 8-án. A kétnapos rendezvény ünnepi szentmisével és emlékünnepséggel indult.

Megyei mélyrézfúvós versenyt rendezett március 25-én a csökmõi alapfokú mûvészeti iskola. 2008-ban szervezték meg az elsõ ilyen találkozót, ami egyedülálló a megyében, és a szabályoknak megfelelõen háromévente kell meghirdetni. Idén huszonhét tanuló versenyzett négy korcsoportban.


Hangulatos zenés esten vehettek részt november 20-án azok, akik ellátogattak a Faluház rendezvényére.

15 éves az MP32010-07-15 11:16:23
Maskarában fújtak2010-03-01 14:09:54
Maskarába bújt zenésznövendékek léptek színpadra február 26-án délután a csökmõi Faluházban, nevetést és derût csalva a közönség arcára.

Erdei Sára, a csökmõi Faluház, Könyvtár és Alapfokú Mûvészeti Iskola zenei tagozatos tanulója november 25-én részt vett a XI. Országos Zeneiskolai Klarinétverseny területi válogatóján, amit Nyíregyházán rendeztek meg a Vikár Sándor Zeneiskolában. A huszonhét versenyzõ három megyébõl érkezett, és négy korcsoportban mérhette össze tudását. Sára korcsoportjába nyolcan neveztek. Õ lett a negyedik helyezett, aminek színvonalát emeli, hogy ilyen kis településrõl nem érkezett másik versenyzõ.

A Zemplén lábánál, festõi környezetben, Szegi község Vízi Turisztikai Bázisán szervezi meg Természetbarát és Zenei Találkozóját a berettyóújfalui Szélsõ Érték hard-beat együttes, a helyi önkormányzattal, a Bihari Természetbarát Egyesülettel és a Zodiac Film összefogásával. A rendezvény várhatóan július 24-25-26-án lesz.

« Előző « 2. oldal »