2024. március 19. Kedd, József, Bánk.
 

Pénteken még többfelé hőség lesz, a szombaton érkező hidegfront nyomán viszont mintegy 10 fokos lehűlésre, záporokra, zivatarokra kell számítani. Az államalapítás ünnepén is borús, sokfelé szeles, esős lesz az időjárás – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből.

Többször lehet számítani esõre, de emellett a hétvégén is folytatódik a napsütéses, 20 Celsius-fok körüli meleg idõ – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

Figyelmeztetéseket adott ki az ország nagy részére a várható felhõszakadás, illetve a heves zivatarok miatt szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A héten is többször, többfelé lehet zápor, zivatar, de lehûlés nem várható. Néhol akár 27 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos középtávú elõrejelzésében.

A hétvégén több napsütésre lehet számítani, de továbbra is többfelé lehet számítani záporokra, zivatarra. Vasárnapra némileg mérséklõdik a felmelegedés, néhol csak 18 Celsius-fokig emelkedik a hõmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

A hétvégén többnyire borús lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Ezzel együtt hûvösebb is lesz, néhol csak 21 Celsius-fokig melegszik majd a levegõ – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

A héten is folytatódik a változékony idõ. Sok napsütésre és 34 Celsius-fokos melegre, de heves zivatarra, jégesõre, felhõszakadásra is számítani lehet. A hét végére mérséklõdik a nappali felmelegedés, néhol csak 20 fokig emelkedik majd a hõmérséklet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésében.

Tizennégy megyére és Budapestre a heves zivatarok és a felhõszakadás, másutt a hõség miatt adott ki figyelmeztetéseket hétfõre a meteorológiai szolgálat.

Tizenhárom megyére és a fõvárosra a várható heves zivatarok és felhõszakadás miatt figyelmeztetést adott ki vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Bárkivel elõfordulhat, hogy szabadtéri programját váratlanul keresztülhúzza egy hirtelen kialakuló, égzengéssel és villámlással kísért heves zivatar. Mit tehetünk ilyenkor, hogy a lehetõ legnagyobb biztonságban vészeljük át a vihart?

A héten többször is lehetnek záporok, zivatarok, és némileg enyhül a kánikula, de továbbra is marad a nyárias (30 Celsius-fok körüli), meleg idõ – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésében.

Hétfõre már nemcsak a hõség, hanem a várható heves zivatarok és a felhõszakadás veszélye miatt is figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A héten is többfelé lehet zápor, zivatar, de emellett egyre több lesz a napsütés. Néhol a leghidegebb órákban sem csökken 19 Celsius-fok alá a hõmérséklet, nappal 30 fok körüli maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos középtávú elõrejelzésébõl.

Tizenöt megyére és a fõvárosra szerdára is figyelmeztetést adott ki a várható heves zivatarok, valamint felhõszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Több járásra narancssárga, vagyis másodfokú riasztásokat adtak ki heves zivatarok, illetve felhõszakadás miatt.

Hétfõre a várható heves zivatarok és felhõszakadás miatt az egész országra elsõ-, illetve másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat.

A várható heves zivatarok miatt három megyére másodfokú, hat megyére elsõfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Több helyen jelentõs mennyiségû esõre is figyelmeztettek.

A hét elején 30 Celsius-fokig is melegedhet a levegõ, de heves zivatarok is lehetnek. Aztán a hét folyamán többször lesz esõ, zápor, és néhol csak 20 fokig emelkedik a hõmérséklet, a hétvégén azonban ismét több napsütésre lehet számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos középtávú elõrejelzésébõl.

A jövõ héten már 29 fok is lehet
Budapest, 2013. április 21., vasárnap (MTI) – A jövõ héten túlnyomóan napos, száraz idõ várható, akár a 29 fokot is elérheti a hõmérséklet, elszórtan lehet egy-egy zápor vagy zivatar – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Szerdán még nagy lesz a hõség, csütörtöktõl azonban fokozatosan enyhül az idõ. Hétvégére már kellemes, mérsékelten meleg idõt ígérnek, jégesõ is elõfordulhat - akár Debrecen és Hajdú-Bihar térségében is.

Az észak-magyarországi régió veszélyeztetett. Heves zivatarok elõfordulása miatt narancssárga színû riasztást adott ki csütörtök este az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az észak-alföldi és az észak-magyarországi régióra.

Megszûnnek a záporok2010-06-17 09:32:39

Hajdú- Biharban nem érdemes otthon hagyni az esernyõt, hiszen hevesebb esõk még lehetnek.

Feltehetõen többszáz millió forint kárt hagyott maga után a hétfõ délutáni szélvihar. A baj Hajdúhadházon és Tégláson a legnagyobb, ahol a vihar számtalan lakó- és középület tetejét felszaggatta, masszív fákat csavart ki tövestõl.

« 1. oldal »