2024. március 19. Kedd, József, Bánk.
 

A hétvégén tartós hõségre kell készülni: nappal akár 33 Celsius-fok is lehet, s néhol éjszaka sem lesz 21 foknál hidegebb. Néhol megélénkülhet, megerõsödhet a szél, helyenként egy-egy zápor-zivatar hozhat rövid enyhülést – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

A hét elsõ napjaiban folytatódik a kánikula, akár 34 Celsius-fok is lehet, helyenként viszont záporok, zivatarok, többször erõs széllökések enyhíthetik a meleget. A hét végére némileg mérséklõdik a nappali felmelegedés – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap.

Több járásra narancssárga, vagyis másodfokú riasztásokat adtak ki heves zivatarok, illetve felhõszakadás miatt.

A heves zivatarok miatt öt megyére másodfokú, hét megyére és a fõvárosra elsõfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Tizenkét megyében és a fõvárosban a várható sok esõ miatt ugyancsak elsõfokú figyelmeztetés van érvényben.

 

Budapest, 2013. július 4., csütörtök (MTI) – A hétvégén is meleg lesz, 30 Celsius-fokos maximumok várhatók, de többfelé elõfordulhatnak záporok, zivatarok is – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésében.
« 1. oldal »