2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 

Kastélykörképünk újabb állomásán kiderült, hogyan került az angol királynõ Zsákára.

A hajdú-bihari rendõrök elfogták és õrizetbe vették a bûncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi férfit.

Egy zsákai férfit fogtak el a helyi rendõrök, aki a megalapozott gyanú szerint egy táskát akart eltulajdonítani egy távolsági busz csomagtartójából.

Ittasan okozott súlyos közlekedési balesetet, vádat emelt az ügyészség.

Fokozottan védett túzokot lõttek ki a Hajdú Bihar megyei Zsáka nagyközség külterületén. A madár kilövésével egy 22 éves darvasi férfit gyanúsítanak, aki egy vadásztársaság tagja - közölte a rendõrség szerdán honlapján.

A berettyóújfalui rendõrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki kilõtt egy felé repülõ, fokozottan védett túzokot Zsáka külterületén.

Zsáka írott történetébõl kiderül, 800 éves lehet a település.

Zsáka - A település Kölcsey Ferenc Általános Iskolája 28. alkalommal rendezte meg a komplex tudáspróbát tanulmányi verseny formájában 2. és 3. osztályos tanulók részvételével magyar, környezetismeret és matematika tantárgyakból.

Zsákai majális2014-05-13 21:47:20

A Zsákai Kastélykerti ÁMK Óvodájában május 7-én egész napos családos program keretében köszöntötték a tavaszt, májusfát díszítettek.

Lakástûz Zsákán2013-12-05 18:48:23

Kigyulladt egy lakóház a Hajdú-Bihar megyei Zsákán szerda délelõtt, a házban tartózkodó négy embernek sikerült épségben kijutnia a lángok közül – közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivõje az MTI-vel.

XII. alkalommal került sor 2013. szeptember 26-án, Zsákán a Mûvelõdési Házban a Mihálynapi Nyugdíjas Találkozóra, valamint a Segíts és támogass!” Alapítvány keretén belül, az idõsek értékeinek felszínen tartása végett a „NAGYMAMA SÜTIK” reprezentációjára.

Debrecen – Nem csupán Mikepércsen tiltotta meg a csapvíz ivását a tisztifõorvos, hanem egy sor másik megyei településen is.

Immár hagyományosan, a zsákai temetõben emlékeztek meg az elmúlt hétvégén a fiatalon, 38 évesen, gyógyíthatatlan betegségben elhunyt Gulyás János barátai, volt csapattársai, rokonok, ismerõsök. A sírnál csokrot helyeztek el a komádi és zsákai sportegyesület képviselõi, néma fõhajtással adózva a kitûnõ sporttárs, a jóbarát, a kedves családtag emléke elõtt.

A Vata Törzs íjász csoport 2009-ben alakult. Céljuk a hagyományõrzés, õseink íjászatának, harci „modorának” bemutatása, versenyek lebonyolítása. Jelenleg 19-en vannak. A csoport életkorskálája a 10 évesektõl egészen az idõs korig terjed, tehát a bemutatókon ott vannak a gyermekek, (fiúk és lányok) a férfiak és nõk. A csapatvezetõ: Nánási Imre, technikai vezetõ: - Molnár József, a csapat fotósa pedig Lieszkovszky Veronika.

 


Zsáka - Több mint száz gyerek kergette a labdát a Bozsik Program keretében Zsákán.

Mindenki találhatott kedvére való szórakozási lehetõséget Zsákán szeptember 4-én a IV. Térségi hagyományõrzõ mesterségek ünnepén.

A Magyarok Szövetsége hagyományõrzõ napra hívja az érdeklõdõket 2010. június 26-án a zsákai Rhédey kastély parkjába.

Gyakorlatoztak a polgári védelmisek április 20-án Csökmõn, másnap Darvason, ma pedig Zsákán. A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pályázati támogatásból tudta megszervezni ezt a képzést a Berettyó folyó melletti településeknek.

Élettel telt meg a zsákai Rhédey Kastély szeptember 5-én. A bihari falucskában a III. Térségi Hagyományõrzõ mesterségek ünnepét tartották meg ezen a napon.

Hagyományõrzés Zsákán2008-09-18 18:50:15

Mesterségek ünnepének adott otthont a közelmúltban a zsákai Rhédey-kastély parkja. A hagyományõrzõ programot második alkalommal rendezte meg a helyi önkormányzat és a mûvelõdési ház.

Zsákai focicsapat2008-08-11 10:57:50
A tavalyi év után ismét összeállt a zsákai focicsapat. Újra a megye III-ban indul Zsáka község megújult focicsapata.A bajnokságra a zsadányi csapattal kezdték a felkészülést.
« 1. oldal »