A kultúra napját köszöntötték KonyáronForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-01-28 16:56:38 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/10484
CĂ­mkĂ©k: Bihari hírek, a Magyar Kultúra Napja, díjátadó, Konyár, ünnepség
A település kitüntetését is átadták az ünnepségen.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából január 24-én ünnepi műsorral fogadták a közönséget a konyári művelődési házban. Ennek részeként köszöntőbeszédet mondott Kocsis Róbert, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke és a település polgármestere, dr. Fülep László. Az ünnepi eseményen adták át a „Konyárért” Kitüntető Címet Varga Lajosné Katona Klárának, aki Konyáron 1972-től 2013-ig, nyugdíjba vonulásáig védőnőként tevékenykedett.

„Varga Lajosné Klárika Konyáron 1972 tavasza óta volt a konyári anya, nő, a csecsemővédelem kiemelkedő személyisége” – mondta róla dr. Fülep László.

Az ünnepi programban fellépett a derecskei Bocskai István Általános Iskola és AMI rézfúvós triója Fazakas Árpád zenepedagógus vezetésével, a Konyári Pávakör és a Derecskei Táltos Dráma és Musical Társulat. „Csak tiszta forrásból” című kultúra-napi műsorukat Nádházi-Tálas Csilla, a színtársulat vezetője állította össze. A produkciót nagy érdeklődéssel fogadták a meghívott vendégek és a közönség is. Az ünnepi műsort pezsgős koccintás zárta.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Véleménye van? Írja meg!