A temetőbővítés nem érinti a lakóövezetetForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-30 13:35:49 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/13182
CĂ­mkĂ©k: Bihari hírek, bővítés, sáránd, temető
A temető tervezett kiszélesítése bonyodalmat okozott a faluban.

A település sírkertjének bővítésével a szomszédban lakók attól tartanak, elveszítik otthonukat, a polgármester szerint viszont alaptalanok a félelmek. – A térkép alapján lakatlan az a terület, ahova ki akarják szélesíteni a temetőt, de három ház áll rajta, köztünk a mienk – mondta felháborodva Havrilláné Gyönyörű Magdolna. Hangsúlyozta, véletlenül tudta meg, hogy arra a területre kívánják bővíteni a temetőt, ahol az ő ingatlanuk is helyet foglal. – Szükség van temetőre, de nem minden áron. Az önkormányzat nem tájékoztatott minket, hogy arra a területre szeretnék kibővíteni, ahol a mi házunk is áll – tette hozzá.
Marad a távolság

– Településünkön a jelenleg működő temető a református egyház tulajdonában van, így szükségessé vált egy önkormányzati temető kialakítása.

Utóbbi megvalósítása indokolttá tette a rendezési terv módosítását, amivel kapcsolatban tájékoztattuk az érintetteket, június 18-án kiküldtük a változással kapcsolatos tervdokumentációt – fogalmazott Nagy Józsefné polgármester.

Mint kiemelte, ebből világosan látszik, hogy az önkormányzati temető kialakítása egyetlen magántulajdonú ingatlant sem érint. A lakások és a sírok között ugyanakkora marad a távolság, mint eddig volt.

– Azok az állítások, ami szerint az önkormányzat ki akarja sajátítani az ingatlanokat, nem felelnek meg a valóságnak, erre nincs is szükség. A temető kialakítása egyetlen magántulajdonú ingatlant érint a későbbiekben, amely parknak van kijelölve – magyarázta a településvezető.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Véleménye van? Írja meg!