Tárt karokkal várjuk az amerikai befektetőketForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-08 09:30:21 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/17297
CĂ­mkĂ©k: Bihari hírek, gazdaság, USA, üzleti fórum
A magyar-amerikai üzleti kapcsolatok fejlesztése került terítékre a kamarában.

Az Egyesült Államok hazánk egyik legjelentősebb kereskedelmi partnere. Az Európán kívüli kereskedelmi partnerországok rangsorában a külkereskedelmi forgalom alapján Kína után a második, az export adatok tekintetében viszont első helyen áll. Az amerikai cégek eddig több mint 9 Mrd USD értékben ruháztak be Magyarországon.
Adunk és kapunk

További információk is terítékre kerültek a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett amerikai üzleti fórumon. Papp László polgármester bemutatta Debrecen gazdaságfejlesztési programját, kiemelve a város logisztikai infrastruktúráját, húzóágazatait és a szakember-utánpótlást biztosító oktatási, képzési intézményi hátteret. Dale Wright, a budapesti amerikai nagykövetség kereskedelmi tanácsosa bemutatta az Amerikai Kereskedelmi Szolgáltató Iroda (US Trade Service) tevékenységét, amely elsősorban az amerikai kkv-k exportpiacra jutását segíti, de üzleti delegációk és kiállítási részvételek szervezésével a magyar-amerikai vállalkozói kapcsolatokat is előmozdítja. Felhívta a figyelmet a testvérvárosi kapcsolatok jelentőségére is.
Ösztönözni kell

Miklóssy Ferenc, a kamara elnöke azt hangsúlyozta, hogy a kereskedelem fejlesztésén túl ösztönözni szükséges az együttműködést a licenc, know-how átadás, a technológia transzfer, illetve a közös vállalatok létrehozása és a további befektetések terén is. Mindez rendszeres „intézményesített” kapcsolattartást igényel a Kamara, Debrecen és a nagykövetség között.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Véleménye van? Írja meg!