A kormány 15-20 ezerrel több közfoglalkoztatottra számít idénForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-08 07:07:43 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/17922
CĂ­mkĂ©k: Bihari hírek, foglalkoztatás, kormány, közmunka, munka
A kormány az előző évinél 15-20 ezerrel több közfoglalkoztatottra számít idén annak köszönhetően, hogy 2015-ben a tavalyi emelt összegnek számító 230 milliárd forintnál is 40 milliárd forinttal több áll rendelkezésre erre a célra - jelentette be Kovács Zoltán kormányszóvivő csütörtökön, Budapesten, sajtótájékoztatón.

A kabinet képviselője azt mondta, az elmúlt napokban több megtévesztő, valótlanságot állító hír jelent meg a közfoglalkoztatásról, amely ezzel szemben a valóságban népszerű és az érintettek - a szerdai tiszavasvári példa alapján - igénylik is.

Hangsúlyozta, a kormány célja, hogy értelmes, hasznos, hosszú távon fenntartható formáját hozza létre a közfoglalkoztatásnak, összhangban a szociális ellátó- és támogatórendszer átalakításával és a teljes foglalkoztatás célkitűzésével.

Kovács Zoltán kitért arra is, hogy idén hatezer ember bevonásával elindult a kulturális közfoglalkoztatási program, egy ferencvárosi mintaprojektet követően pedig tavasszal a hajléktalanoknak is közfoglalkoztatási program indul.

Részben az ózdi polgármester korábbi nyilatkozatára is utalva megjegyezte, az önkormányzatoknak csak a közfoglalkoztatás egy részéről vannak információik, hiszen egy jelentős részét más szervek, civil szervezetek végzik.

A kormányszóvivő a Buda-Cash-ügyre vonatkozó kérdésekre reagálva aláhúzta, az állam felelőssége ugyan nem áll fenn az ügyben, a kormány mégis felelősséget vállal a károsultakkal, ahogy azt a szerdai, az érintett önkormányzati vezetőkkel történt találkozó is bizonyította. A kabinet ezt folytatva minden érintett kör esetét megvizsgálja - fűzte hozzá Kovács Zoltán, megjegyezve, hogy az ügyben a jegybank és a rendőrség végez hivatalos vizsgálatot.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Véleménye van? Írja meg!