Közlemény – NAV: Érkeznek a bevallási ajánlatokForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-30 12:30:10 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/18850
CĂ­mkĂ©k: Bihari hírek, bevallási ajánlat, közlemény, Miskolc, NAV, személyijövedelemadó-bevallás, szja, szja-bevallás
Idén több mint 375 ezer adózó kérte a NAV közreműködését a személyijövedelemadó-bevallás elkészítésében. A hivatal az adózóknak a bevallási ajánlatot április 30-ig postázza, illetve az Ügyfélkapuval rendelkezőknek elektronikusan küldi. A munkáltatók szintén április 30-ig adnak igazolást az szja-bevallás elkészítéséről azoknak, akik azt kérték.

A hivatal által küldött bevallás adatait össze kell hasonlítani az igazolásokon szereplő adatokkal. Ha eltérés nincs, akkor további teendő sincs, a bevallást nem kell visszaküldeni, de a hozzá tartozó igazolásokkal együtt meg kell őrizni 2020. december 31-éig. Aki módosítja vagy kiegészíti a bevallási ajánlatot, annak a végleges változatot aláírva, május 20-áig kell visszajuttatni a NAV-hoz.

Ha valakinek a bevalláskor kell jövedelemadót fizetnie, azt ugyancsak május 20-áig kell megtennie. A bevallási nyomtatványon a részletfizetés lehetősége is választható (150 ezer forintig 6 havi részlet kérhető), ilyenkor az első részletet kell május 20-ig megfizetni. Az adó átutalással és csekken is befizethető, az ügyfélszolgálatokon pedig bankkártyát is használhatnak az adózók. Utaláskor az adóazonosítót kell beírni a közlemény rovatba. Akinek visszaigényelhető adója van, a bevallás főlapján kell jeleznie, ha visszakéri az adót és az utaláshoz szükséges bankszámlaszámot vagy postai címet is meg kell adnia.

Az szja 1+1%-áról május 20-ig lehet rendelkezni, a támogatható szervezetek a NAV honlapján szerepelnek: http://nav.gov.hu/nav/szja1_1.

- dr. Körtvélyesi Zsuzsanna, Nemzeti Adó- és Vámhivatal sajtóreferens, főosztályvezető -

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Véleménye van? Írja meg!