Az uborka 7 leny�g�z� hat�sa. Ez�rt egy�l minden nap bel�le! | Forrás: filantropikum.hu |
Utolsó módosítás: 2015-05-27 14:43:59 | Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/19245 |
Ez annak k�sz�nhet�, hogy az uborka 90 sz�zal�kban v�zb�l �ll. Olyan, mintha meginn�nk egy poh�r vizet, csak m�g finom �ze is van.
Sokkal gyorsabban biztos�t �d�bb leheletet, mint a mentolos term�ket. Egy szelet ubork�t tegy�nk a nyelv�nkre, hagyjuk p�r m�sodpercig rajta, �s k�sz is. A kellemetlen szagot okoz� bakt�riumok fel is sz�v�dtak.
Az ubork�ban h�rom olyan elem is megtal�lhat�, amely bizony�tottan hozz�j�rul ahhoz, hogy a mellr�k, a petef�szekr�k �s a prosztatar�k es�lye cs�kkenjen. Ez a lariciresinol, a , pinoresinol �s a secoisolariciresinol.
A z�lds�gben rengeteg A-, B-, C-vitamin van, ez seg�t az immunrendszer er�s�t�s�ben, a b�r eg�szs�g�nek meg�rz�s�ben, �s abban is, hogy teli legy�nk energi�val.
Az uborka egy hormont is tartalmaz, amely a hasny�lmirigy sz�m�ra nagyon fontos, �gy az inzulint gyorsabban �s hat�konyabban tudja felhaszn�lni a szervezet.
Az ubork�ban rejl� fisetin nev� flavonoid nagyon j� hat�ssal van az agyi funkci�kra, f�k�pp a mem�ri�ra, �s a szellemi frissess�g meg�rz�s�ben is nagy szerepet j�tszik. Egereken v�gzett k�s�rletek azt mutatt�k, hogy fisetin jav�tja a mem�ri�t �s a tanul�si k�pess�geket, �gy az Alzheimer-k�r ellen is remek.
Mivel m�r eml�tett�k, hogy az uborka 90 sz�zal�kban v�zb�l tev�dik �ssze, �gy jobb fogy�k�r�s z�lds�get nem is lehet elk�pzelni. Rendk�v�l alacsony a kal�riatartalma, viszont sok benne a rost, �gy az em�szt�s beind�t�s�ra min�l t�bb ubork�t fogyasszunk. A sz�kreked�st is megsz�nteti.