Máris módosul a csokForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-07-02 09:18:07 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/19398
CĂ­mkĂ©k: Bihari hírek, ingatlan, adásvétel, energiatanúsítvány, családi otthonteremtési kedvezmény, csok
Július 1-jén jelent meg, de máris módosították a családok otthonteremtési kedvezményét. Az energiabesorolásnál történt változás.

Mától érvényes a csok. Július elsejétől használt lakás vásárlására is jár a korábban szocpolnak nevezett vissza nem térítendő állami támogatás.

Megjelent és már módosítják is

Amennyiben "C" energetikai besorolásnál rosszabb minősítésű családi ház vásárlásához kér valaki családok otthonteremtési kedvezményét, igazolnia kell, hogy a hatóság 2013. január elsejét követően nem írt elő a házra javítási kötelezettséget, annak életveszélyes állapota miatt - egyebek közt ezt tartalmazza a lakástámogatási kormányrendelet szerdától hatályos módosítása.

 

Energetikai besorolás

Forrás: www.e-epites.hu


A bemutatandó hatósági igazolás nem lehet 30 napnál régebbi.Egy másik módosítás szerint a csok akkor is igényelhető másik lakás vásárlására, ha a család tulajdonában lévő lakás bontását a hatóság elrendelte, illetve engedélyezte.

A hőkamerás vizsgálat során készített hőtérkép pontosan megmutatja a hőszigetelés esetleges hibáit

Forrás: MTI/Balaton József

A lakásépítésre, illetve -vásárlásra adható, vissza nem térítendő állami támogatás július elsejével úgy alakult át, hogy a családok otthonteremtési kedvezménye meglévő használt lakás bővítésére, valamit használt lakás vásárlására is felhasználható a továbbiakban.

2012 januárja óta a lakások eladása előtt az eladónak kötelező energetikai tanúsítványt készíttetni. A tanúsítvány ára egy átlagos lakás esetében harmincezer forint körül van.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Véleménye van? Írja meg!