Lesz t√°mogat√°s a csal√°di h√°zak fel√ļj√≠t√°s√°hozForr√°s: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-01-23 15:37:50 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/20141
C√≠mk√©k: Bihari h√≠rek, P√ĀLY√ĀZAT, ENERGETIKAI KORSZER√õS√ćT√ČS, INGATLANPIAC, FEL√öJ√ćT√ĀS, √ČP√ćT√ēIPAR
Most k√©sz√ľl a csal√°di h√°zak komplex energetikai korszer√Ľs√≠t√©s√©t lehet√Ķv√© tev√Ķ p√°ly√°zatcsomag, a tulajdonosok v√°rhat√≥an augusztust√≥l p√°ly√°zhatnak hitelre – v√°laszolta F√≥nagy J√°nos, a Nemzeti Fejleszt√©si Miniszt√©rium parlamenti √°llamtitk√°ra T√≥th Bertalan MSZP-s orsz√°ggy√Ľl√©si k√©pvisel√Ķ √≠r√°sbeli k√©rd√©s√©re.

A parlament honlapj√°n megjelent v√°lasz√°ban az √°llamtitk√°r lesz√∂gezte: a korm√°ny sz√°m√°ra fontos, hogy ¬†a csal√°dokat¬†olyan programokkal t√°mogassa, amelyeknek k√∂sz√∂nhet√Ķen a h√°ztart√°sok energiafelhaszn√°l√°sa cs√∂kken. Ennek jegy√©ben sz√ľletett d√∂nt√©s az Otthon Melege Program folytat√°s√°r√≥l is, amelynek keret√©ben¬†kidolgoz√°s alatt √°ll a csal√°di h√°zak komplex energetikai korszer√Ľs√≠t√©s√©t lehet√Ķv√© tev√Ķ p√°ly√°zatcsomag.

F√≥nagy J√°nos kit√©rt arra, hogy egy tavaly novemberi korm√°nyhat√°rozat alapj√°n megkezd√Ķd√∂tt a K√∂rnyezeti √©s Energiahat√©konys√°gi Operat√≠v Programban (KEHOP) r√∂gz√≠tett elv√°r√°sok teljes√≠thet√Ķs√©g√©nek a fel√ľlvizsg√°lata.

A fel√ľlvizsg√°lat eredm√©ny√©t√Ķl f√ľgg a KEHOP m√≥dos√≠t√°sa, √∂sszhangban azzal a korm√°nyzati c√©lkit√Ľz√©ssel, hogy¬†a mag√°nszem√©lyek ingatlanjainak a korszer√Ľs√≠t√©s√©re is legyen √°llamilag t√°mogatott konstrukci√≥. Ennek forr√°sa a Gazdas√°gfejleszt√©si √©s Innov√°ci√≥s Operat√≠v Program (Ginop). Az √ļj konstrukci√≥ megjelentet√©s√©t nem k√©sleltetheti a KEHOP esetleges m√≥dos√≠t√°sa.

A korm√°ny m√©g december k√∂zep√©n elfogadta a GINOP idei fejleszt√©si keret√©t, ennek r√©sze a lak√≥√©p√ľletek energiahat√©konys√°g√°nak √©s a meg√ļjul√≥ energia felhaszn√°l√°s√°nak n√∂vel√©s√©t c√©lz√≥ hitel, ¬†103,19 milli√°rd forint forr√°skerettel, a v√°rhat√≥ megjelen√©se pedig ez √©v augusztusa.

A Ginop tov√°bbi h√°rom energetikai p√°ly√°zatot is tartalmaz. Ezek a k√∂vetkez√Ķk:

A p√°ly√°zatok j√ļnius √©s december k√∂z√∂tt jelennek meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
V√©lem√©nye van? √ćrja meg!