Drónos házhoz szállítással kísérleteznek nálunk isForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-07-14 10:03:49 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/22128
CĂ­mkĂ©k: Belföldi hírek
A Netpincér bejelentette, hogy a szingapúri hasonló próbálkozásokhoz hasonlóan keresi a drónos házhoz szállítás lehetőségeit. 100-150 méter magasan repülő drónokkal nagyjából a felére csökkenhetne az 50 perc körül házhozszállítási idő. Persze ebbe nem számít bele az étel negyedóra körüli átlagos elkészítési ideje, amit nem befolyásol az ilyesmi.

A bevont győri drónos cég szerint a polgári használatban gyakoribb drónok alkalmatlanok ételszállításra, mert jellemzően 0,2 kilogrammot bírnak el, és a nagyobb teherbírás érdekében végzett módosítások már a biztonság rovására mehetnek. A profibb drónok viszont 5-6 kilót is el tudnak reptetni, ami már elég az ételkiszállításhoz, és már most is elirányíthatók 2-3 kilométerről.

Szerintük az igazi kihívást már most sem a technikai feltételek jelentik, hanem a lassú szabályozás, mivel jelenleg kizárólag elkülönített légtérben lehet pilóta nélküli járművel repülni. És minden egyes drónhoz külön engedélyt kell beszerezni. A híreik szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban már dolgoznak az életszerűbb szabályozáson.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Véleménye van? Írja meg!