E-személyi: a lakosság negyede vehet igénybe extra szolgáltatásokatForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-01-11 16:58:46 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/28869
Címkék: Bihari hírek
K√©t √©ve k√©rhető az e-szem√©lyi, 2,683 milli√≥an m√°r √©lvezik az előnyeit.

Az okm√°nycsere ingyenes, az e-szem√©lyi pedig nemcsak szem√©lyazonoss√°g igazol√°s√°ra alkalmas ‚Äď √≠rta a Vil√°ggazdas√°g. Az elm√ļlt k√©t √©vben t√∂bb mint 2,5 milli√≥an k√©rt√©k az √ļj igazolv√°nyt, melyet utaz√°shoz is lehet haszn√°lni: a M√ĀV Budapest‚ÄďPusztaszabolcs- √©s Budapest‚ÄďSz√©kesfeh√©rv√°r-vas√ļtvonal√°n, illetve a debreceni helyi t√∂megk√∂zleked√©si v√°llalat, a DKV j√°ratain m√°r ig√©nyelhető az okm√°nyhoz b√©rlet. A e-szem√©lyi a repterek zsilipkapus bel√©ptet√©s√©n√©l is haszn√°lhat√≥.

Tavaly novemberben az eg√©szs√©g√ľgyi szervezetek (k√≥rh√°zak, szakrendelők, h√°ziorvosi rendelők, patik√°k) 83 ezer k√°rtyaolvas√≥t kaptak, de a kapcsol√≥d√≥ informatikai fejleszt√©sek m√©g folyamatban vannak, mely a Bel√ľgyminiszt√©rium t√°j√©koztat√°sa szerint v√°rhat√≥an 2018 első negyed√©v√©ben k√©sz√ľl el, onnant√≥l a taj-sz√°m elektronikusan is beolvashat√≥ lesz. Ezen k√≠v√ľl t√∂bb mint n√©gyezer rendőr rendelkezik az adatok olvas√°s√°ra alkalmas applik√°ci√≥t futtat√≥ mobileszk√∂zzel, √©s a m√ļlt √©v v√©g√©n pedig a NAV minden √ľgyf√©lszolg√°lat√°t is felszerelt√©k k√°rtyaolvas√≥val.

A TAJ-k√°rtya azonban m√©g j√≥ darabig biztosan nem szűnik meg, mivel √©rv√©nyben vannak olyan 2016 előtt kiadott szem√©lyi igazolv√°nyok, amelyeket 65 √©v felettieknek m√°r lej√°rat n√©lk√ľl adnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
V√©lem√©nye van? √ćrja meg!