Megvette az √°llam az √Čg√°z-D√©g√°ztForr√°s: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-01-11 17:13:37 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/28871
Címkék: Bihari hírek
A mai napt√≥l √Čg√°z-D√©g√°z F√∂ldg√°zeloszt√≥ Zrt. 100 sz√°zal√©kos r√©szv√©nycsomagja az NKM Nemzeti K√∂zművek Zrt. tulajdon√°ba ker√ľlt. Az elad√≥ a kor√°bbi GDF-Suez, az Engie International Holding B.V. Ezzel √ļjabb fontos c√©get vett meg az √°llami Nemzeti K√∂zművek.

A Nemzeti K√∂zművek saj√°t rendelkez√©s√©re √°ll√≥ forr√°saib√≥l finansz√≠rozta a tranzakci√≥t tulajdonosi forr√°sbevon√°s n√©lk√ľl. A k√∂zlem√©nyből nem der√ľl ki, hogy az √°llami c√©g mennyi√©rt vette meg az √Čg√°z-D√©g√°zt, ez√©rt erre r√°k√©rdezt√ľnk az √°llami c√©gn√©l. A v√°laszokat amint megkaptuk, k√∂z√∂lj√ľk.

‚ÄěAz √ľgyfeleknek a tulajdonosv√°lt√°s kapcs√°n semmilyen teendőj√ľk nincsen, hosszabb t√°von azt szeretn√©nk, hogy m√©g jobb √©s egyszerűbb szolg√°ltat√°st √©rjenek el‚ÄĚ ‚Äď mondta K√≥bor Gy√∂rgy, az NKM Nemzeti K√∂zművek Zrt. eln√∂k-vez√©rigazgat√≥ja.

A tranzakci√≥val a t√°rsas√°g eszk√∂zei √©s tud√°sb√°zisa, valamint a 23125 kilom√©ter hossz√ļ f√∂ldg√°zeloszt√≥ h√°l√≥zata is a Nemzeti K√∂zművek tulajdon√°ba ker√ľlt. Ezzel a Nemzeti K√∂zművek teljes h√°l√≥zati infrastrukt√ļr√°ja a f√∂ldg√°zt √©s a villamos energi√°t is bele√©rtve m√°r meghaladja a 60 000 kilom√©tert.

A k√∂zel 500 főt foglalkoztat√≥ t√°rsas√°g Magyarorsz√°g √©szak-nyugati √©s d√©l-keleti r√©sz√©n, 6 megy√©ben (Vas, Győr-Moson-Sopron, Kom√°rom-Esztergom, B√°cs-Kiskun, Csongr√°d √©s B√©k√©s) t√∂bb mint 775 ezer lakoss√°gi- √©s versenypiaci √ľgyf√©l f√∂ldg√°zeloszt√°s√°t biztos√≠tja.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
V√©lem√©nye van? √ćrja meg!