Édesszájúak figyelem: a Nutella gyártója hatalmas bejelentésre készülForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2018-01-11 17:21:10 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/28872
Címkék: Bihari hírek
A Nutellát gyártĂł Ferrero egyre közelebb kerĂĽl a megállapodáshoz a Nestlevel. Az olasz cĂ©g várhatĂłan 2,8 milliárd dollárĂ©rt vásárolja fel a Nestle amerikai csokoládĂ©gyártással foglalkozĂł rĂ©szlegĂ©t Ă©s ezzel több, a tengerentĂşlon nĂ©pszerű márkát is megszerez majd.

A világ egyik legnĂ©pszerűbb Ă©dessĂ©gĂ©t gyártĂł Ferrero közel áll ahhoz, hogy 2,8 milliárd dollárĂ©rt felvásárolja a Nestle-nek az Ă©dessĂ©geket gyártĂł amerikai rĂ©szlegĂ©t. A Bloomberg informátora szerint az ĂĽzlet mĂ©g a hĂ©ten megköttetik.

A Ferrero ezzel olyan híres márkákat szerezne meg, mint a Baby Ruth és a Butterfinger.
A Nestle csokirészlegének bevétele egyre csökken az elmúlt években, 2016-ban 900 millió dolllár bevétellel zártak.

A Ferrero nem arrĂłl hĂ­res, hogy gyakran bővĂ­ti a portfĂłliĂłját a már bevált Nutella, a Ferrero Rocher Ă©s Tic Tac hármas mellett. A Nestle számára - amely a világ legnagyobb Ă©lelmiszer vállalata - pedig ez az ĂĽzlet az első jelentősebb az Ăşj vezĂ©rigazgatĂł, Mark Schneider irányĂ­tása alatt.

Az olasz vállalat mĂ©g inkább erősĂ­tenĂ© amerikai jelenlĂ©tĂ©t.
Még decemberben vették meg a Ferrara Candy-t, amivel 4,8 százalékos piaci részesedésre tettek szert az USA-ban. A Nestle az eladás után a tervek szerint olyan termékekkel szeretne foglalkozni, mint a kávé és az állateledel.
illusztrációForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Britta Pedersen

Ugyan az egĂ©szsĂ©gesebb Ă©tkezĂ©s irányba mozdult el a vállalat, de megtartják az előregyártott Ă©teleket, a fagylaltot Ă©s a sĂĽtemĂ©nyekkel foglalkozĂł rĂ©szleget is. Ezek a termĂ©kek a vállalat eladásainak nagyjábĂłl 40 százalĂ©kát teszik ki. A hĂ­r megjelenĂ©se után 1,4 százalĂ©kot estek a Nestle rĂ©szvĂ©nyei.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Véleménye van? Írja meg!