Eső, havas eső, havazás is várhatĂł a hĂ©tenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2018-02-12 18:14:31 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/29119
Címkék: Bihari hírek
A következő napokban visszatĂ©r a csapadĂ©kos, tĂ©lies idő. Többször várhatĂł hĂł, havas eső, de Ăłnos eső, eső is. A leghidegebb Ăłrákban jellemzően mĂ­nuszok lesznek, a hĂ©t második felĂ©ben viszont melegedĂ©s várhatĂł – derĂĽl ki az Országos MeteorolĂłgiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, közĂ©ptávĂş előrejelzĂ©sĂ©ből.

HĂ©tfőn hajnaltájt Nyugat-DunántĂşlon Ă©s Ă©szakon helyenkĂ©nt már szállingĂłzhat, eshet a hĂł, nyugaton átmeneti Ăłnos eső sem kizárt. DĂ©lelőtt a DunántĂşlon egyre többfelĂ©, dĂ©lutántĂłl másutt elszĂłrtan várhatĂł vegyes halmazállapotĂş csapadĂ©k: hĂł, havas eső, helyenkĂ©nt eső. Jelentősebb mennyisĂ©g dĂ©lnyugaton hullhat. A legalacsonyabb hőmĂ©rsĂ©klet mĂ­nusz 6 Ă©s 0 fok között, a legmagasabb hőmĂ©rsĂ©klet 0 Ă©s plusz 6 fok között várhatĂł.

Kedden tĂşlnyomĂłan borult lesz az Ă©g. TöbbfelĂ© várhatĂł havas eső, havazás, a TiszántĂşlon eső is lehet. A szĂ©l időnkĂ©nt megĂ©lĂ©nkĂĽl, helyenkĂ©nt meg is erősödik. A leghidegebb Ăłrákban mĂ­nusz 3 Ă©s plusz 1, napközben 0 Ă©s plusz 5 fok között alakul a hőmĂ©rsĂ©klet.

Szerdán többfelĂ© várhatĂł havazás, havas eső, a TiszántĂşlon eső is lehet. A szĂ©l időnkĂ©nt megerősödik, a Nyugat-DunántĂşlon viharos lökĂ©sek is előfordulhatnak, ami ott a havat is hordhatja. A minimumhőmĂ©rsĂ©klet mĂ­nusz 4 Ă©s plusz 1, a maximumhőmĂ©rsĂ©klet 0 Ă©s plusz 5 fok között valĂłszĂ­nű.

CsĂĽtörtökön keleten helyenkĂ©nt előfordulhat eső, havas eső, a hegyekben havazás. A szĂ©l mĂ©g Ă©lĂ©nk, nĂ©hol erős lesz, majd mĂ©rsĂ©klődik a lĂ©gmozgás. A leghidegebb Ăłrákban mĂ­nusz 7 Ă©s 0, napközben plusz 1 Ă©s 6 fok között alakul a hőmĂ©rsĂ©klet.

PĂ©nteken napközben már erősen felhős lesz az Ă©g, helyenkĂ©nt eső, havas eső is valĂłszĂ­nű. A minimumhőmĂ©rsĂ©klet általában mĂ­nusz 5 Ă©s 0 fok között valĂłszĂ­nű, de az átmenetileg derĂĽlt, havas, szĂ©lcsendes tájakon mĂ­nusz 10 fok is lehet. Napközben plusz 2-7 fokig melegszik a levegő.

Szombaton többnyire erősen felhős idő valĂłszĂ­nű ködfoltokkal, elszĂłrtan esővel, Ă©szakon havas eső is lehet. A legalacsonyabb hőmĂ©rsĂ©klet mĂ­nusz 4 Ă©s plusz 1, a legmagasabb hőmĂ©rsĂ©klet plusz 3-8 fok között alakul.

Vasárnap elszĂłrtan várhatĂł eső, havas eső, a hegyekben hĂł, majd Ă©szakkelet felől csökken a felhőzet, megszűnik a csapadĂ©k. A leghidegebb Ăłrákban mĂ­nusz 4 Ă©s plusz 2, napközben plusz 3 Ă©s 8 fok között alakul a hőmĂ©rsĂ©klet – olvashatĂł az előrejelzĂ©sben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Véleménye van? Írja meg!