Támogatásokkal marasztalják az újfalui fiatalokatForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2018-02-12 19:33:50 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/29122
Címkék: Bihari hírek
Az Újfaluban lakást vásárló fiatal házasokat félmillió forinttal segíti az önkormányzat.

A kedvezőtlen demográfiai helyzet megváltoztatása, az elvándorlás megállĂ­tása, valamint a családok helyzetĂ©nek megsegĂ­tĂ©se Ă©rdekĂ©ben hozott döntĂ©seket a város önkormányzati kĂ©pviselő-testĂĽlete a napokban megtartott ĂĽlĂ©sĂ©n.

A döntĂ©seknek köszönhetően 2018. január elsejĂ©től minden berettyóújfalui lakos szĂĽletendő gyermeke után alanyi jogon 30 ezer forint „Babaköszöntő” csomagot kap. Emellett a „Város Babája” cĂ­met azok a városban lakĂł szĂĽlők gyermekei kaphatják, akik a város napján, azaz május 23-án töltik be első Ă©letĂ©vĂĽket. Ez is szintĂ©n alanyi jogon 30 ezer forintot jelent a családok számára.
Csökkenjen az elvándorlás

A családbarát projekt keretĂ©ben az ĂłvĂłdásokrĂłl sem feledkeznek meg. Ők ĂłvodakezdĂ©si támogatást tudnak igĂ©nyelni, de ez már rászorultság alapján jár. Ezt azok igĂ©nyelhetik, akik rendszeres gyermekvĂ©delmi kedvezmĂ©nyben rĂ©szesĂĽlnek. Itt a támogatás összege 20 ezer forint. Egy korábban hozott döntĂ©s alapján azok a friss házasok, akik Berettyóújfaluban szeretnĂ©nek lakást vásárolni, 500 ezer forintot igĂ©nyelhetnek az önkormányzattĂłl.

A családbarát szemlĂ©let eddig nĂ©pszerű, továbbá kedvezően hat a város lakosságának növekedĂ©sĂ©re. A cĂ©l, hogy minĂ©l többen válasszák lakhelyĂĽl a várost, Ă©s a kĂ©sőbbiekben csökkenjen a lakossági elvándorlás.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Véleménye van? Írja meg!