Az ételnél csak az alkohol és a dohány drágult jobbanForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-02-13 15:17:09 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/29126
Címkék: Bihari hírek
A szeszes italok, a dohányáruk és az élelmiszerek áremelkedése húzta az inflációt.

Idén januárban a fogyasztói árak átlagosan 2,1 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál – közölte a KSH. A leginkább a szeszes italok, dohányáruk, valamint az élelmiszerek drágultak.

Az egy évvel korábbihoz képest az élelmiszerek ára 4,4 százalékkal emelkedett. Ezen belül a tojás 48,0, a vaj, vajkrém 13,6, a száraztészta 8,7, a tejtermékek 7,9, a kenyér 7,1, a tej 5,8, a kávé 5,1 százalékkal drágult. A cukor 11,3 százalékkal olcsóbb lett.

A szeszes italokat és a dohányárukat a KSH egyben számolja, ez a csoport drágult a legnagyobb mértékben, átlagosan 6,5 százalékkal.

A háztartási energia ára 1,6 százalĂ©kkal nőtt. Itt azonban nagyok a kĂĽlönbsĂ©gek: a tűzifa 13,7, a palackos gáz 10,4 százalĂ©kkal drágult, az elektromos energia, vezetĂ©kes gáz Ă©s távfűtĂ©s ára nem változott.

A szolgáltatások ára átlagosan 0,8, a ruházkodási cikkeké 0,2 százalékkal emelkedett.

Az egyĂ©b cikkek besorolásĂş csoport – ide tartoznak pĂ©ldául a gyĂłgyszerek, járműĂĽzemanyagok, illetve a lakással, háztartással Ă©s testápolással kapcsolatos kiadások, valamint kulturális cikkek – 0,1 százalĂ©kkal lett olcsĂłbb.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Véleménye van? Írja meg!