Úgy drágul a jó állapotú panel, hogy lassan lelakottat is megéri venniForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-02-13 15:24:06 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/29127
Címkék: Bihari hírek
Sokkal drágábbak már a közepes minősĂ©gű panellakások is a rossz állapotĂşaknál, lassan a felĂşjĂ­tás is jobban megĂ©ri, mint egy jĂł minősĂ©gűt venni.

Jelentős árkĂĽlönbsĂ©gek mutatkozhatnak a felĂşjĂ­tott Ă©s a közepes állapotĂş panellakások árai között, ezĂ©rt Ă©rdemes lehet beruházni a lelakottabbakba – Ă­rta a Világgazdaság.

A lap az OTP Lakástakarék elemzését ismertette, e szerint akár 20-25 százalékos is lehet az árkülönbözet. Az utóbbi 4-5 évben tapasztalható lakásboom során az egyik legnagyobb árnövekedést - viszonylag alacsony bázisról - a panellakások érték el, ma országos átlagban több mint 225 ezer forintba kerül négyzetméterük.

A fővárosi panellakások árnövekedĂ©sĂ©t ismertetve a lap a Duna House elemzĂ©se alapján arrĂłl Ă­r, hogy VizafogĂłn Ă©s GazdagrĂ©ten 2017-ben az átlagárak elĂ©rtĂ©k a 417 ezer, illetve a 411 ezer forintot is. A legnagyobb áremelkedĂ©s a káposztásmegyeri paneleknĂ©l volt, ahol egy Ă©v alatt 80 ezer forinttal, 349 ezer forintra nőtt az átlagos nĂ©gyzetmĂ©terár.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Véleménye van? Írja meg!