Ki vannak akadva az egyetemi oktatĂłk a kezdő pĂ©nztárosnál alacsonyabb fizetĂ©sĂĽk miattForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-04-24 20:20:20 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/29759
Címkék: Bihari hírek
Egy árufeltöltő vagy buszsofőr is többet keres, mint egy egyetemi adjunktus, akinek a tanĂ­tás mellett kutatnia is kellene.

Zentai LászlĂł, az ELTE rektorhelyettese nemrĂ©g egy egyetemi lapban arrĂłl beszĂ©lt, hogy egy tanársegĂ©dnĂ©l vagy egy adjunktusnál "sokszor egy közĂ©piskolai tanár, de akár egy bolti árufeltöltő vagy egy pĂ©nztáros is többet keres", ráadásul a cseh vagy szlovák egyetemeken is jĂłval többet kapnak hasonlĂł beosztásban, az ELTE dolgozĂłi pedig leginkább az alacsony keresetĂĽkkel elĂ©gedetlenek egy belső elĂ©gedettsĂ©gfelmĂ©rĂ©s szerint, amelyet az Index ismertet. A lap hozzáteszi, bár az egyetemi oktatĂłknak 2015 Ăłta negyedĂ©vel (26,8 százalĂ©kkal) nőtt a bĂ©re, egy egyetemi tanár alapesetben Ă­gy 554 ezer bruttĂłt kap, egy adjunktus vsizont ennek már csak a felĂ©t, havi 277 ezret, ami havi 191 ezer nettĂłt jelent, a tanársegĂ©dek pedig ennĂ©l is kevesebbet, 147 ezer forint nettĂł bĂ©rt vihetnek haza. Az egyetemi tanári kinevezĂ©shez számos feltĂ©tel Ă©s többĂ©vnyi tapasztalat szĂĽksĂ©ges.

Az elĂ©gedettsĂ©gfelmĂ©rĂ©s tavaly decemberben kĂ©szĂĽlt, összesen 761-en vettek rĂ©szt benne, vagyis minden hatodik ELTE-munkatárs válaszolt. A felmĂ©rĂ©s szerzői arra a következtetĂ©sre jutnak, hogy az ELTE jelenleg saját tekintĂ©lyĂ©nek Ă©s a munkatársak belső motiváciĂłjának, ĂĽgyszeretetĂ©nek tőkĂ©jĂ©t Ă©li fel, mert bár a hivatástudatuk erős, a munkatársak Ăşgy látják, az egyetem nem becsĂĽli meg őket.

Az ELTE munkatársai szerint összessĂ©gĂ©ben a legĂ©getőbb problĂ©ma az alacsony fizetĂ©s, a munkabĂ©r Ă©s a teljesĂ­tmĂ©ny nincs összhangban egymással, a minősĂ©gi munkát nem becsĂĽlik meg elĂ©ggĂ©. Hiányolják a kutatási lehetősĂ©geket, a kutatások támogatását is.

Nem vĂ©letlen, hogy a legtöbb vizsgált kĂ©rdĂ©sről az adjunktusok vannak a legrosszabb vĂ©lemĂ©nnyel. Rájuk Ă©s a tanársegĂ©dekre kĂĽlönösen sok hárul az oktatási teherből, miközben a karrierjĂĽket is Ă©pĂ­teniĂĽk kellene, kutatni, kapcsolatokat Ă©pĂ­teni, innovatĂ­v projekteken dolgozni, de ők keresik a legkevesebbet.

Az ELTE-s felmĂ©rĂ©s szerint az oktatĂłk átlagosan havi 467 ezer forint bruttĂłt várnának el. A kĂ©rdĂ©sre, hogy a munkabĂ©rĂĽk most szerintĂĽk valĂłban tĂĽkrözi-e a teljesĂ­tmĂ©nyĂĽket, az ötös skálán átlagosan 1,5 pont volt a válasz. A felmĂ©rĂ©s szerint a munkatársakat nem a szervezettel valĂł elĂ©gedettsĂ©g, hanem az önmegvalĂłsĂ­tás lehetősĂ©ge tartja a szervezetben, habár a válaszok szerint az ELTE-n "a szolgáltatĂł szemlĂ©let nem jellemző", nem igazán átláthatĂł a működĂ©s, sok a szabály alĂłli kivĂ©tel, nem jĂłk Ă©s főleg nem tisztázottak az előrelĂ©pĂ©si lehetősĂ©gek, Ă©s kevĂ©s a rĂ©szvĂ©teli lehetősĂ©g a döntĂ©sekben.

Az ELTE-s kutatás tĂşlburjánzĂł bĂĽrokráciárĂłl, elmaradott infrastruktĂşrárĂłl, a kutatást Ă©s oktatást nehezĂ­tő körĂĽlmĂ©nyekről Ă©s a munkatársak Ă©rdekeit nem szolgálĂł, nem hatĂ©kony Ă©s nem kommunikatĂ­v felső vezetĂ©sről Ă­rnak. Az anyag szerint az ELTE szervezeti kultĂşráját a nemzetközi trendektől eltĂ©rően az erős szabályozottság, a kis rugalmasság, a formalizált, bĂĽrokratikus működĂ©s jellemzi, ami gátolja az innováciĂłt Ă©s a hatĂ©konyságot.

Az ELTE belső vizsgálatát hivatalosan nem hozták nyilvánosságra, de a kĂ©szĂ­tők azt javasolják az egyetemi vezetĂ©snek, hogy az egyetemi polgárok bevonásával kĂ©szĂ­tsenek akciĂłtervet a jelzett alapproblĂ©mák kezelĂ©sĂ©re, bár a sĂşlyos anyagi-egzisztenciális gondok megoldása nem is egyetemi hatáskörbe tartozik – a bĂ©remelĂ©s a kormányon mĂşlik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Véleménye van? Írja meg!