200 milli√≥ forintot vihettek el a bet√∂rŇĎk a leteleped√©si k√∂tv√©nyes c√©gtŇĎl tavalyForr√°s: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-07-09 11:17:01 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/30356
Címkék: Bihari hírek
Nagyj√°b√≥l k√©tsz√°z milli√≥ forintot vihettek el a leteleped√©si k√∂tv√©nyekkel kereskedŇĎ Arton Capital budapesti irod√°j√°b√≥l tavaly √°prilisban, legal√°bbis a c√©g nemr√©g megjelent besz√°mol√≥ja alapj√°n erre lehet k√∂vetkeztetni ‚Äď √≠rja a G7.hu.

Az elsŇĎ h√≠rek nagyj√°b√≥l f√©lmilli√°rd forint eltŇĪn√©s√©rŇĎl sz√≥ltak, konkr√©tumokat azonban eddig nem lehetett tudni. A nemr√©g k√∂zz√©tett 2017-es √ľzleti √©vrŇĎl sz√≥l√≥ besz√°mol√≥ban az egy√©b r√°ford√≠t√°s soron 217 milli√≥t adott meg a c√©g, a k√°resem√©nyeket pedig itt szokt√°k jel√∂lni a c√©gek. Az elm√ļlt √©vekben ebben a rubrik√°ban 4-6 milli√≥ forintos √∂sszegek, ez alapj√°n pedig arra lehet k√∂vetkeztetni, hogy nagyj√°b√≥l k√©tsz√°z milli√≥ forintot vihettek el a c√©g budapesti irod√°j√°b√≥l.

A besz√°mol√≥ alapj√°n az is kider√ľl, hogy a c√©g nem volt biztos√≠tva a bet√∂r√©s ellen, ugyanis ez esetben az egy√©b bev√©telek sorba ker√ľlt volna ez az √∂sszeg, ott viszont csak 170 ezres t√©tel szerepelt.

A c√©gnek egy√©bk√©nt a bet√∂r√©s ellen√©re nem volt rossz √©ve: 294 milli√≥ forintos ad√≥zott nyeres√©get √©rtek el, ami 64 milli√≥ forinttal t√∂bb az egy √©vvel kor√°bbin√°l, √©s a Rog√°n Antal √©vfolyamt√°rsak√©nt is emlegetett tulajdonos, Balogh Radosztina 290 milli√≥ forint osztal√©kot ki is vett a c√©gbŇĎl.

Az √ľzleti siker ugyanakkor nem annyira l√°tszik az Arton √°rbev√©tel√©ben, ami tavaly csak 79 milli√≥ forintot tett ki. A val√≥s bev√©tel a lap cikke szerint 7,2 milli√°rd forint k√∂r√ľl lehetett, azonban a k√ľl√∂nb√∂zetet a c√©g √°tadta a az Egyes√ľlt Arab Em√≠rs√©gekben bejegyzett European Bond Program Management Consultancy nevŇĪ offshore c√©g√©nek.

A bet√∂r√©srŇĎl itt √©s itt √≠rtunk r√©szletesebben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
V√©lem√©nye van? √ćrja meg!