Nem kell a magyarnak a magyar spárgaForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-05-23 06:21:23 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/32488
CĂ­mkĂ©k: Bihari hírek
Ahhoz képest, hogy az Európai Unióban Magyarország a hatodik-hetedik legnagyobb spárgatermeszt?, itthon kevés fogy bel?le.

 

A piaci adatok szerint itthon nagyjából kétezer hektáron háromezer tonna spárgát termesztenek, amelynek 80-90 százaléka exportra megy, f?ként Németországba és Ausztriába – írja a Világgazdaság. A szezon április végét?l június elejéig tart, vagyis legalább olyan hosszú, mint az eperé. Ha a spárgaszezon kezdetekor induló importot is beleszámoljuk, április elejét?l június közepéig jó min?ség? spárgához lehet hozzájutni.

A magyar gasztronómia azonban csak mostanában kezdte felfedezni a spárgát. Ennek az lehet az oka, hogy a rendszerváltás el?tt az ételkészítési tankönyvek nem adtak megfelel? útmutatót a termék felhasználására. A spárga – az export felfutása mellett – csak a kétezres évek második felében jelent meg rendszeresen, statisztikailag mérhet?en a magyar háztartások menüjében. Itthon f?leg levesként, párolva és (a zöld fajtát) grillezve fogyasztják, jellemz?en köretként.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Véleménye van? Írja meg!