Kis varázslattal a jobb életért Forrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2008-08-27 14:12:38 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/33
CĂ­mkĂ©k: Feng Shui, lakberendezés
Napjainkban egyre többen hívják segítségül otthonuk szebbé, életük jobbá tételéhez a térrendezés többezer éves kínai művészetét.

A feng shui nem csak harmonikusabbá változtatja környezetünket, de befolyásolja életünk minden területét. Általa megerősíthetjük többek között egészségünket, pénzügyi helyzetünket, de javíthatunk párkapcsolatunkon is. Terah Kathryn Collins, a feng shui egyik elismert képviselője sok hasznos tanácsot ad példákkal illusztrált könyvében. Elmeséli például, hogy pályafutása elején felhívta egy ingatlanügynök, és megkérte, nézzen már meg hat olyan ingatlant, amit egy éve hiába próbál eladni. Collins szemügyre vette a lakásokat, és rögtön megállapította, hogy a feng shui-jal lehet rajtuk javítani. Egyiknél az ajtó nem mozdult szabadon, ami nehezítette a ki-be járást, a másiknál a lépcső egyenesen a bejárati ajtó felé vezetett, a harmadikban a bútorok miatt alig lehetett közlekedni. Collins átrendezte a lakásokat, kijavította a felfedezett hibákat, és az eredmény még őt magát is meglepte. Az ingatlanügynök hamarosan értesítette, hogy a hat tulajdonosból négy újra beleszeretett a házba, és elálltak az eladástól. A másik kettő pedig villámgyorsan elkelt.

 

S bár a feng shui időnként túl misztikusnak tűnhet, valójában arra épül, hogy minél egészségesebb, rendezettebb egy lakás, annál hatékonyabban segíti, táplálja vágyaink beteljesülését. Rendet és harmóniát teremt otthonunkban, ezáltal az életünkben is. A feng shui szó jelentése: szél és víz. Az első mesterek - kb. 3000 évvel ezelőtt - csupán a házak, települések helyét jelölték ki. Megkeresték azokat a területeket, ahol az erő vagy energia (kínaiak szerint csi) harmóniát teremtett, s kedvező hatással voltak az emberekre.Legjobbnak tartották az úgynevezett "sárkány gyomra" tájegységeket. Az ilyen helyen félkörben hegyekkel vagy erdővel övezett síkságon helyezkedett el az épület. a homlokzat felőli rész nyitott, enyhén lejtős, és a közelben tó vagy folyó zárja le a kilátást.

 

A mai kor emberének úgy kell használnia a feng shuit, hogy ötvözze a kínai bölcsességeket és a nyugati gondolkodásmódot, illetve a mai kor életviteléhez alkalmazkodjon. Ehhez adunk tanácsokat folyamatosan honlapunkon. Kattintson ide minden nap, nehogy elszalasszon valami hasznos feng shui ötletet!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Véleménye van? Írja meg!