Videó: elképesztő luxuslakás 32m2-en!Forrás: Ingatlantájoló
Utolsó módosítás: 2010-06-25 17:52:15 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/3980
CĂ­mkĂ©k: Ingatlan, Hong Kong, építész, helykihasználat
Hong Kong a világ egyik legzsúfoltabb városa, ahol minden talpalatnyi helyet kihasználnak. Egy építész saját, 32m2-es lakását alakította át úgy, hogy az ingatlannak a lehető legoptimálisabb legyen a helykihasználása.

Gary Chang építész, belsőépítész a 30 éve otthonául szolgáló garzonból igyekezett kihozni a maximumot, ami praktikus funkcionális beosztás, hatékony helykihasználást illeti.

 


A mérnök a fix tégla válaszfalakat mobil falakkal, polcokkal helyettesítette. A tologatható térhatároló és tároló elemek tologatásával a lakás pillanatok alatt átalakítható, így újabb funkciót kapva használható más-és más célokra.

Az ablakok méretét a maximálisra növelte, és színes fóliával borította az üveget, hogy mindig napsütéses hangulat uralkodjon otthonában. A tükrök borította plafon és az alumínium burkolatú bútorok is a térérzetet növelik, és világossá teszik a lakást.

 


Nappali konfigurációban a konyha egyáltalán nem is létezik, hiszen annak két fala teljesen összeér. Vacsoraidőben viszont a nappali rovására a fal errébb gördül és előkerül a bárpult a hűtő, a lehajtható asztal és az edények. A lakásban a legnagyobb helyet a franciaágy foglalja, de természetesen az is felhajtható.

 

A fürdőben elfért egy nagyméretű 190 cm-es fürdőkád, ami fölé egy vendégágy is lehajtható. A fürdő és wellness részleg ezzel nem merül ki, a kád és a zuhany mellett még egy gőzkabinnak is sikerült helyet szorítani. Az elöltöltős mosó, szárító és mosogatógépek pedig egymás tetejére kerültek, hogy még kevesebb helyet foglaljanak az értékes négyzetméterekből.

 

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Véleménye van? Írja meg!