X. falunap PocsajbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-08-12 21:48:24 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/6836
CĂ­mkĂ©k: Bihari hírek, falunap, mazsorett, mulatás, népzene, Pocsaj, programok, rendezvény, Rúzsa Magdolna, szórakozás, tánc, zene
  Pocsaj – Tizedik alkalommal rendezte meg Pocsaj a falunapot a községben – augusztus második hétvégéjét most is a várva várt falunappal ünnepelték a helyiek. A találkozón részt vettek a község testvértelepüléséről, Tomestiből érkező vendégek is.  

 

Most is, mint minden évben zenés ébresztővel kezdték a napot: a berettyóújfalui fúvószenekar mazsorettes táncosokkal járta a falu utcáit.

Számos program kicsiknek és nagyoknak

A falunap elmaradhatatlan programja közé tartozik az elszármazottak találkozója is, melyet az idén is megszerveztek. Itt az innen elkerülők mutatkoztak be, idézték fel a régi emlékeket.

Az egész napos programok mindenkinek jó szórakozást, kikapcsolódást biztosítottak: részük lehetett népzenében, zenés szórakoztató gyerekműsorban, has- és néptáncban, modern koreográfiákat csodálhattak és élvezhettek. Az autósok kedvére az esti órákban Csatári Janó tartott autós bemutatót, valamint a sportpálya mögött lehetőség volt sétarepülésre is.

A nap folyamán számos program várta a kicsiket is: volt játszóház, trambulin, óriás légvár, főzőverseny, arc- és testfestés, hennázás, pónilovaglás.

Sztárvendégek szórakoztatták a közönséget

A délutáni órákban Aradszky László szórakoztatta egy órán át a közönséget – nagy sikert aratva, jó hangulatot varázsolva műsorával. A helyi amatőrökből álló „pocsaji üstökösök” utolsó, tizedik alkalommal lépett fel, búcsúzóul közös produkcióval.

Az est másik fénypontja a Vajdaságból származó Rúzsa Magdolna volt, aki az esős idő ellenére is jó hangulatot teremtett a közönség soraiban. Az éjszakába nyúló jeles napot a tűzijáték zárta a X. pocsaji falunapon.

 

A nap folyamán felléptek:

Hosszúpályi, pocsaji mazsorett csoport

Berkenye Kisegyüttes

Román néptánccsoport Grósz György vezetésével – Pocsaj

Ozirisz hastánccsoport gyermek- és felnőtt csoport

Aradszky László

Control Dance Group

Pocsaji Üstökösök

„Nemcsak a húszéveseké a világ” nyugdíjas klub – Pocsaj

Kiss Melinda, Gyermán-Berke Eduárd- Pocsaj- ének

Kocsi Gyuláné – Pocsaj- vers

Rúzsa Magdi koncert

Csatári Janó –Pocsaj- autós bemutatója

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Véleménye van? Írja meg!