Rádőlt egy sír egy 5 éves kislányra a szerepi köztemetőbenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-11-12 14:16:28 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/7213
CĂ­mkĂ©k: Bihari hírek, kislány, köztemető, ráborult, sír, Szerep
Szerep – A vasárnapi balesetet követően átnézzük a szerepi temető sírköveit, s ha valamelyiket veszélyesnek ítéljük meg, azt leemeljük, és elhelyezzük a sírhely mellett – mondta a Naplónak hétfőn Győri Balázs szerepi polgármester, hozzátéve: a most leborult, méterszer méteres márványtömböt 2007-ben állították, és semmit sem utalt arra, hogy micsoda bajt okozhat. Sőt, a sírkő nemrég egy szélvihar alkalmával sem mozdult el, ami legalább gyanússá tehette volna.

A helyi köztemetőbe – mint írtuk – vasárnap délután látogatott ki egy négytagú család. A rendőrség hétfői közlése szerint a két gyermek eltávolodott a szüleitől, akik az egyik sír rendbetételével voltak elfoglalva. Ekkor, eddig tisztázatlan okból borult rá a nehéz tömb az öt éves kislányra, akit súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők. A rendőrség – szakértő bevonásával – büntetőeljárás keretében vizsgálja a felelősség kérdését.

Juhász Judit, a debreceni köztemetőt üzemeltető AKSD Kft. szóvivője lapunknak elmondta: időnként felülvizsgálják a sírhelyeket, s a testi épségre veszélyes tömböket ráfektetik a sírra. Ezt a feladatot a temető forgalmában kiemelt időszaknak számító Halottak napja előtt is elvégeztük – jegyezte meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Véleménye van? Írja meg!