Bihari kis falu a debreceni korzónForrás: haon
Utolsó módosítás: 2008-09-11 14:12:52 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/93
CĂ­mkĂ©k: Bihari hírek, Szentpéterszeg
Szentpéterszeg – Debrecen A megyejárás keretén belül, szeptember elején a bihari kis falu Szentpéterszeg mutatkozott be a Debrecenben, kicsit rendhagyó módon.

Mielőtt elfoglalták volna a Méliusz Központ összes „kerengőit „már a Kossuth-téren kidobolta a kisbíró a programokat, majd megszólalt a népi zenekar, akik a Rozmaring néptánccsoport lába alá húzták a bíztatót. A főtéri hírverés után a Méliusz Központban folytatódott a rendezvény.

A protokolláris megnyitó után, amelyben Dr Cs. Tóth János igazgató, Muraközi István a Bihari kistérség képviseletében és Olajos Mihály polgármester is szólt a részvevőkhöz, a táncosok ismét felpörgették a hangulatot, amelyet az Aranyeső népdalkör szép bihari népdalcsokra csak még jobban tetőzött.

Nagy sikert aratott Tornyi Ildikó verses-énekes műsora, aki a fővárosi Víg színház fiatal művésznője, Szentpéterszeg szülötte. Hazahívta a falu, színesíteni a szép programsorozatot. Kedves színfoltja volt a rendezvénynek a péterszegi háziasszonyok kezemunkáját dicsérő gasztronómiai remekek kínálása. Tizenhárom féle különleges népi ízeket hordozó pogácsa, édes és sós sütemény került az asztalokra a közönség nagy örömére.

Közben az érdeklődők megismerkedhettek a csigacsinálással és más kézműves tevékenységekkel is. Kísérő programként Fekete Borbála elhunyt alkotó képzőművészeti tárlata, a hímzőkör gyönyörűséges remekműveit bemutató kiállítás, valamint igényes fotókiállítás a civilszervezetek életéről reprezentálta a falu életét.

Szép számú közönség verbuválódott össze, ugyanis meghívást kaptak a péterszegről elszármazottak, akik a megyeszékhelyen élnek és dolgoznak, valamint sok debreceni is kíváncsi volt a megyejárásra.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Véleménye van? Írja meg!