2024. április 23. Kedd, Béla.
 
A NAV nem adja ki a hétvégén lezavart vizsgálat jelentésétForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2013-12-29 17:57:28
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adótitok és személyes adatok védelmére hivatkozva tagadja meg az arról a vizsgálatról szóló jelentés kiadását, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Horváth András áfacsalásról szóló állításai kapcsán egy hétvége alatt végzett el.

Az LMP közleménye szerint Schiffer András pert helyezett kilátásba Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és a NAV ellen. Azok után, hogy Horváth András az áfacsaló hálózatokról szóló állításaival a nyilvánosság elé állt, az NGM egy két nap alatt elvégzett vizsgálatra hivatkozva állította, hogy az adóhatóságnál minden rendben van. Schiffer András és Ángyán József közérdekû adatigényléssel fordult a tárcához a vizsgálat jegyzõkönyvének kiadásáért.

A NAV-elnök a képviselõkkel azt közölte, hogy a jelentés kiadására a benne foglalt cégekkel kapcsolatos adótitok, valamint Horváth András feletteseinek és munkatársainak személyi adatai miatt nincs lehetõség.

Az LMP hangsúlyozta: a közvéleménynek joga van megismerni az NGM kétnapos vizsgálatának részleteit. A hatályos jogszabályok és az Alkotmánybíróság határozatai alapján is egyértelmû, hogy az adatkezelõ szerveknek kötelességük a közérdekû adatok hozzáférését akár az igénylõ által meg nem ismerhetõ adatok elfedése mellett biztosítani, miként Horváth András felettesei vonatkozó adatainak nyilvánosságát is - írták.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!