2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Meglett a négymillió foglalkoztatottForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2014-01-03 09:56:49
Tavaly szeptember és november között 4 millió 12 ezer fõ volt a foglalkoztatottak létszáma, 87 ezer fõvel több, mint egy évvel korábban - jelentette a KSH. A munkanélküliek száma 57 ezer fõvel volt alacsonyabb, mint egy évvel korábban, a munkanélküliségi ráta pedig 9,3 százalékra csökkent.

A munkanélküliségi ráta utoljára 2008-ban volt ilyen alacsony, a foglalkoztatottak száma pedig 2001 óta nem volt 4 millió fölött, de a KSH éves átlagos foglalkoztatottságot mutató adatai szerint 1998 óta sem.

Több dolog is segíti azonban a látszólag jó számokat. Novemberben már elindult a téli közfoglalkoztatás, amelynek keretében a kormány novembertõl áprilisig 200 ezer ember foglalkoztatását tervezi, miközben ilyenkor jellemzõen inkább csökken a foglalkoztatás. Ezekbõl a számokból azonban úgy tûnik, novemberben már bõven beindulhatott a téli közmunka.

További, nagyjából kétszázezres tábor azoké, akik külföldön vállalnak munkát, viszont a KSH valamiért beleszámolja õket a hazai foglalkoztatottsági statisztikába.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!