2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Az állam ki is száll a takarékokból, meg nem isForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2014-01-04 19:42:58
A jelenlegi feltételek szerint az állam nem száll ki teljesen a Takarékbankból - írja a hvg.hu. A lap szerint az a kormányhatározat, amely szerint az állam március végéig eladja a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és a Magyar Posta Takarékbankban szerzett többségi részesedését, nem jelent totális állami kivonulást.

Az állam ugyanis csak a törzsrészvényeit értékesíti, viszont nála marad egy fontos, elsõbbségi jogokat biztosító részvénycsomag, amivel továbbra is meghatározhatja a bank stratégiai döntéseit.

Az elsõbbségi részvényekkel az állami MFB gyakorlatilag vétójoggal rendelkezik majd a bank stratégiájáról szóló döntésekben, emellett az új többségi tulajdonosnak hozzájárulást kell majd kérnie tõle az alapszabály módosításához, a társaság mûködési formájának megváltoztatásához, más társasággá való átalakulásához, vagy akár a bank alaptõkéjének leszállításához. Az elsõbbségi részvények azt is biztosítják, hogy az MFB nélkül ne lehessen lecserélni a Takarékbank felügyelõbizottságának tagjait.

A lap szerint egy ilyen felállásban hiába szerez többségi tulajdont egy magánbefektetõ, lényeges kérdésekben továbbra is „engedélyt” kell majd kérnie az államtól. A részleteket itt olvashatja el.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!