2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Máshogy veszélyes a magas vérnyomás, mint gondoltukForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2014-01-04 20:22:22
A magas vérnyomás veszélyesebb lehet a nõkre, mint a férfiakra – derül ki egy a universityherald.com által ismertetett kutatásból.

„Ez az elsõ tanulmány, mely nemenként külön vizsgálja a betegséget” – nyialtkozta Carlos Ferrario vezetõ kutató, aki szerint míg a férfiaknál egyre kevésbé elterjedt a magas vérnyomás, a nõknél vezetõ halálokká vált az Egyesült Államokban.

A kutatásban száz 53 év fölötti beteget vizsgáltak, akiknek nem kezelt magas vérnyomása volt, de más betegségük nem. Azt vizsgálták, hogy elsõsorban a szív vagy az erek okozzák-e az egyes betegeknél a magas vérnyomást – az eredmény azt mutatja, hogy a nõknél 30-40 százalékkal többször az erek okozzák a betegséget.

A kutatók emellett hormonális különbségeket is találtak a két nem között, melyek szintén befolyásolják a szívbetegségek kialakulását.

„Eredményeink arra utalnak, hogy fontos megérteni a magas vérnyomás nõkre specifikus hátterét, hogy megfelelõ kezelést tudjunk kialakítani” – nyilatkozta Ferraro, hozzátéve, hogy az orvosoknak felül kell vizsgálniuk a nõk magas vérnyomásának hagyományos kezelését.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!