2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Uniós hitel magyarországi vasúti korszerûsítésreForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-01-09 12:55:07
Mintegy 75 milliárd forintnak megfelelõ, 250 millió euró kedvezményes hitellel segíti a magyarországi vasúti infrastruktúra korszerûsítését az Európai Befektetési Bank (EBB) - közölte szerdán az uniós pénzintézet.

A bank közlése szerint a pénz a 2013 és 2016 közötti rehabilitációs és fejlesztési beruházásokat hivatott szolgálni, és a tervek szerint javíthatja a hálózat biztonságosságát és teljesítményét.

A hitelbõl megvalósuló fejlesztések célja, hogy a magyar vasút versenyképesebbé váljon, és vonzó alternatívát jelentsen a környezetszennyezõbb közlekedési módokkal szemben, mint amilyen például a közúti közlekedés. A befektetési bank ismerteti, hogy a rehabilitáció és fejlesztés keretében Magyarország-szerte újulnak majd meg sínpályák és vasútállomások, fejlettebbé válhatnak a távközlési és a jelzõrendszerek is.

A pénzintézet közleményében megemlíti, hogy magyarországi tevékenységében kiemelt szerepet játszik a közlekedési, fõleg a vasúti infrastruktúra fejlesztése. 1990 óta körülbelül 4,2 milliárd euró hitelt nyújtott a luxembourgi uniós bank ilyen célra Magyarországnak.

Az EBB az Európai Unió hosszú távú finanszírozást kínáló pénzintézete, amelynek tulajdonosai a tagállamok, és elsõdleges célja, hogy kedvezményes hiteleivel elõmozdítsa az uniós célok teljesülését a tagországokban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!