2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Rogán: Hosszú távon fenntartható rezsicsökkentést javasolunkForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-01-10 17:42:54
A Fidesz frakcióvezetõje szerint nem kizárt, hogy eltérõ idõpontokban csökkennek majd az egyes rezsielemek.

A Fidesz frakcióvezetõje szerint világosan látszik a különbség pártja és a baloldal között: míg az ellenzék saját magával van elfoglalva, addig õk a rezsicsökkentéssel. Rogán Antal az M1 Az Este címû mûsorában a baloldali szappanopera legújabb felvonásának nevezte az ellenzéki együttmûködésrõl szóló tárgyalások csütörtöki fejleményeit. A politikus szerint már nagyon nehéz követni, hogy mi is történik ellenzéki oldalon.

Rogán Antal a harmadik rezsicsökkentéssel kapcsolatban azt mondta: ha a világpiaci árak csökkennek, annak a magyarországi díjakban is érvényesülnie kell, vagyis meg kell jelennie az emberek rezsiszámlájában is.

A fideszes frakcióvezetõ emlékeztetett rá: az általa vezetett munkacsoport, amelynek tagja Fónagy János, a fejlesztési tárca államtitkára és Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelõs politikusa, arra kérte Dorkota Lajost, a Magyar Energetikai és Közmû-szabályozási Hivatal elnökét, hogy készítsenek elõrejelzést a várható világpiaci árakról. A jelentés alapján a földgáz és a villamos energia területén is árcsökkenésre számítanak, az a céljuk, hogy az a magyar fogyasztóknál is érvényesüljön - tette hozzá.

Elmondta: megvizsgálták a rezsi minden egyes elemét, és úgy gondolják, hogy megvalósítható a rezsicsökkentés, ennek pontos mértékérõl és ütemezésérõl jövõ héten alakítják ki álláspontjukat és ezután teszik meg javaslatukat a január 24-i frakcióülésnek. A frakcióvezetõ azt is hozzátette: csak olyan rezsicsökkentést fognak javasolni, ami hosszútávon fenntartható, és pontosan meg fogják nézni, mi az a határ, amíg el lehet menni. Rogán Antal elmondta: jelenleg három elemét vizsgálják a rezsicsökkentésnek, de nem biztos azt, hogy ezeket azonos mértékben, vagy egyszerre, vagy akár mindhármat még az idén végre lehet hajtani, így nem kizárt, hogy eltérõ idõpontokban csökkennek majd az egyes rezsielemek.

A devizahitelesekkel kapcsolatban a Fidesz frakcióvezetõje ismét sürgette a Kúriát, minél hamarabb döntsön a még nyitott kérdésekben, ne várjon az Európai Unió bíróságának döntésére. Korábban Rogán Antal annak a véleményének adott hangot, hogy semmilyen európai fórum véleménye nem kell, hogy mérvadó legyen a Kúria számára, szerinte a magyar joganyag alapján is dönthet a nyitott kérdésekben, így az egyoldalú kamatemelések és az árfolyamrés ügyében. A politikus szerint ez azért lenne fontos, hogy ne alakuljon ki vitatott szituáció a parlament döntése után.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!