2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Várhatóan nem változik a trafikok kirakataira vonatkozó elõírásForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-01-20 16:41:17
Az NFM szerint a lefóliázás nem kötelezõen követendõ, a törvény csupán annyit ír elõ, hogy "az üzlethelyiség külsõ felületére tekintve dohánytermék nem látható".

Várhatóan nem módosítják a trafiktörvénynek a dohányboltok kirakatára vonatkozó elõírásait, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerint azonban a kirakatok teljes lefóliázása most sem kötelezõ elõírás.

Az NFM az MTI érdeklõdésére pénteken küldött írásos válaszában azt írta: a trafikok kirakatainak teljes lefóliázása egy kétségkívül széles körben alkalmazott, de nem kötelezõen követendõ megoldás. Az érintettek enélkül is teljesíthetik a törvényi elõírást, ami annyit tartalmaz, hogy az üzlethelyiség külsõ felületére tekintve dohánytermék nem látható.

A tárca álláspontja szerint, mivel a trafikok más termékkör forgalmazására is jogosultak, az idézett elvárást az üzlethelyiség berendezésének megfelelõ kialakításával, az egyes termékcsoportok átgondolt elhelyezésével, a kirakat elsötétítése nélkül is teljesíthetik.

A fejlesztési minisztérium ugyanakkor az érintett társtárcák és a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. szakértõinek bevonásával keresi a megoldást a felmerült problémák egyértelmû rendezése érdekében. Hozzáteszik, hogy a közeljövõben tervezett egyeztetések várhatóan nem eredményezik a hatályos jogszabályok módosítását.

Az elmúlt hetekben több sajtóorgánum is foglalkozott azzal, hogy a dohányboltokat ért sorozatos rablások miatt várhatóan enyhíthetnek a trafiktörvényen, és a módosítás a dohányboltok külsõ arculatát érinti majd.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!