2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Kecskeméten 13 milliárd forint juthat közlekedési és ipari fejlesztésekre 2020-igForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-01-21 14:58:06
A 2014-2020-as európai uniós költségvetési ciklusban 13,2 milliárd forinthoz jut Kecskemét, amit városfejlesztési célokra lehet felhasználni - közölte az MTI-vel Zombor Gábor polgármester, aki szerint a szolnoki térséggel együttmûködve új gazdasági központ jöhet létre.

A fideszes politikus elmondta, eredményes uniós pályázat tette lehetõvé a helyi tömegközlekedés fejlesztését: 2014 tavaszától hibridhajtású autóbuszok szállítják az utasokat, illetve elkezdõdik az új autóbusztelephely építése. A régió jövõje szempontjából is kiemelt jelentõségûnek nevezte a polgármester azt a kormánydöntést, amely Kecskemét térségét kiemelt jármûipari központtá, egyes közlekedésfejlesztési projekteket pedig nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentõségû beruházássá nyilvánította.

Kiemelte továbbá Zombor Gábor azt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által is támogatott programot, amely a kecskeméti kiemelt jármûipari központ kiterjesztését jelenti Szolnok irányába. Egy új gazdasági, ipari centrum jöhet létre a két térség együttmûködésével - tette hozzá, megjegyezve, hogy Kecskemét az elmúlt években történt beruházások révén a dél-alföldi régió ipari központja lett.

A polgármester emlékeztetett négy évvel korábbi vállalására, az északi elkerülõ út építésére, amelynek a kivitelezése megkezdõdött.
Kitért arra is, hogy az idegenforgalom fellendítését jelentheti a Kecskemét határába tervezett Történelmi Témapark építése, amely megkapta a kormány támogatását, és elindulhat a pályázati eljárás.

Zombor Gábor jelezte, hogy a gazdasági válság ellenére az elmúlt öt évben 20 százalékkal nõtt a társas vállalkozások száma Kecskeméten; a meghatározó gazdasági szereplõk két év alatt 6 ezer új munkahelyet hoztak létre, amelybõl 5 ezer a Mercedes-Benz gyárában és a beszállítói körében, ezer pedig a többi gazdasági szereplõnél jött létre. Örvendetesnek nevezte a kecskeméti fejlesztések szempontjából, hogy a helyi adóbevételek 2013-ban átlagosan 12 százalékkal nõttek, ezen belül a helyi iparûzési adóból származó bevételek 14 százalékkal emelkedtek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!