2024. május 8. Szerda, Mihály.
 
A magyarországi pártok Erdélybe is eljuttatnák választási üzeneteiketForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-01-24 16:43:08
A magyarországi parlamenti pártok el szeretnék juttatni választási üzeneteiket az erdélyi választópolgárokhoz is - derült ki a Transindex kolozsvári portál által pénteken közölt összeállításból.

A Transindex annak kapcsán kereste meg a magyarországi parlamenti pártok sajtóirodáit, hogy a közelmúltban alakult meg a Jobbik nyolcadik erdélyi szervezete, és a párt irodát is nyitott Székelyudvarhelyen.

A Fidesz sajtóirodája közölte, hogy a párt nem készül erdélyi irodanyitásra, politikusaik azonban rendszeresen részt vesznek majd a választási fórumokon. „Kiemelt célunknak tekintjük, hogy minél több erdélyi magyar vegyen részt ezen a történelmi választáson. A választási részvételre való mozgósításban kiemelten számítunk a helyi magyar pártok és civil szervezetek aktív segítségére is” - idézte a portál a Fidesz sajtóirodájának a válaszát.

Ferencz Gábor, a Magyar Szocialista Párt sajtófõnöke elmondta: az MSZP fontosnak tartja, hogy tevékenysége, politikai akciói révén javuljon a határon túl élõ magyar emberek helyzete is. Hozzátette azonban, hogy az MSZP nem tervez intenzív kampányt a határon túl, és nem kíván ott irodákat nyitni.

Schiffer András, az LMP társelnöke elmondta, fontosnak tartja a párt programját megismertetni a Magyarország határain túl élõ magyarokkal, így az erdélyiekkel is, nem tartják azonban szerencsésnek a magyarországi belpolitikát kivinni az országból. Irodanyitást nem terveznek, a szûkös erõforrások ezt amúgy sem teszik lehetõvé. A portálnak sem a Demokratikus Koalíció, sem az Együtt 2014 álláspontját nem sikerült megtudnia.

A Jobbik január 14-én tartott székelyudvarhelyi irodaavatóján Szávay István, a párt nemzetpolitikai kabinetjének elnöke az uh.ro portál tudósítása szerint elmondta, az erdélyi szervezeteknek egyfelõl az a feladata, hogy helyi információkkal lássák el a központot, másfelõl pedig az, hogy eljuttassák a párt üzeneteit a helyiekhez. Szávay pontosította, hogy nem erdélyi kampányra, csupán üzeneteik hatékonyabb eljuttatására készülnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!