2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Mikor lesz idén a Torkos Csütörtök?Forrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-01-27 17:23:38
2014-ben kilencedik alkalommal is megrendezik a Torkos Csütörtök akciót, amelynek idõpontja idén március 6. Ezen a napon a felhíváshoz csatlakozó éttermek vállalják, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50 százalékos kedvezményt biztosítanak vendégeiknek.

Idén is megrendezi a Magyar Turizmus Zrt. a Torkos Csütörtök akciót. 2014. március 6-án, azaz Torkos Csütörtök napján a felhíváshoz csatlakozó éttermek vállalják, hogy az étel- és italfogyasztásból, vagyis az éttermi számla végösszegébõl egyaránt 50 százalékos kedvezményt biztosítanak vendégeiknek. A korábbi évek tapasztalata alapján érdemes a kiszemelt éttermekben elõre interneten vagy telefonon asztalt foglalni. Érdekes, hogy tavaly január 31-re esett az akció idõpontja.

A néphagyomány szerint Torkos Csütörtökön - annak ellenére, hogy a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentõ hamvazó szerdát követõen ünnepeljük - ismét szabad volt húst fogyasztani a farsangi maradékok elfogyasztása céljából is.

Az eseményre elindult az éttermek regisztrációja - igaz, a hivatalos honlapon egyelõre nem tudunk közöttük böngészni (2013-ban is csak két héttel az esemény elõtt jelent meg a lista). Tavaly az akcióhoz 850 vendéglátóhely csatlakozott. Átlagosan 173 vendéget fogadtak az éttermek, tízbõl nyolcan elõzetesen bejelentkeztek. Múlt évben egyébként hazai csúcséttermekben is ebédelhettünk, vacsorázhattunk féláron, például a balatonszemesi Kistücsök Étterem, Borpince és Vinotékában, a budai Alabárdos Étteremben, vagy akár a pesti Nobuban.

Újdonságok

Február közepétõl online asztalfoglalásra is lesz lehetõség az esemény hivatalos honlapján, a feladott foglalásokat legkésõbb két napon belül visszaigazolják. A foglalás feladásáról és annak visszaigazolásáról is e-mailben küldenek tájékoztatást. Az asztalfoglalási szolgáltatás ingyenes. Ebben az idõszakban folyamatosan frissítik, hogy mely éttermekben, milyen idõpontokban van még szabad hely.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!