2021. december 7. Kedd, Ambrus.
 
Két szolgáltatással bõvül a mobiltárca teszteléseForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-02 12:05:14
Két új szolgáltatással bõvül februárban a mobiltárca alkalmazás tesztelése, egyben június végéig meghosszabbították a tavaly év közepén indult, és eredetileg fél évre tervezett tesztidõszakot - közölte a Magyar Mobiltárca Szövetség csütörtökön az MTI-vel.

A mobiltárca egy olyan alkalmazás, amely képes egy helyre gyûjteni, és akár kiváltani a jelenleg pénztárcánkban hordott plasztikkártyákat, és virtuális formában megjeleníti azokat az okostelefonunkon. Segítségével az érintés nélküli technológiával (NFC) felszerelt okostelefon alkalmassá válik a fizetésre, vagy akár hûségpontok gyûjtésére és beváltására.

A közlemény szerint az NFC a jövõben olyan alapfunkcióvá válik a telefonokban, mint a mobilinternet-elérés vagy a kamera. A hazai mobilszolgáltatók várakozásai szerint 2014 végére az új okostelefon értékesítések nagy része már NFC-képes készülék lesz. Az NFC-technológián alapuló fizetés pedig egyre több elfogadóhelyen lehetséges: a Magyar Nemzeti Bank 2013. elsõ félévi statisztikája szerint Magyarországon 22 ezer terminál képes PayPass típusú, érintéssel mûködõ fizetésre.

A mobiltárca alkalmazás nyilvános magyarországi tesztelése 2013 júliusában indult 2000 fõ részvételével. A Magyar Mobiltárca Szövetség koordinálásával megvalósuló projektben részt vesz mindhárom mobilszolgáltató - a Magyar Telekom, a Vodafone Magyarország és a Telenor Magyarország -, továbbá az OTP Bank, a MasterCard kártyatársaság és a SuperShop hûségprogram. A szolgáltatás technikai hátterét az ANY Biztonsági Nyomda (korábbi nevén Állami Nyomda) biztosítja.

A tesztelés elsõ hat hónapjában a résztvevõk több mint 20 ezer sikeres fizetési, illetve 3 ezer hûségpont tranzakciót hajtottak végre és összesen 60 millió forintot fizettek ki ilyen módon. A mobiltárcát eddig több mint 2200 érintés nélküli fizetésre lehetõséget biztosító helyen használták fizetésre, illetve közel 230 SPAR/Interspar üzletben hûségpont gyûjtésre.

Februártól az Interticket és az All You Can Move (AYCM) SportPass kibocsátója, a Klub Rekreációs Kft. is csatlakozik a mobiltárca teszteléshez. Az AYCM sportbérlet NFC-s változatával 8 budapesti sportlétesítménybe léphetnek be telefonjukkal a tesztben résztvevõk. Az Interticket jegyrendszerén (jegy.hu) keresztül vásárolt jegyek pedig letölthetõk a mobiltárcába, így az elõadásra való belépéskor elegendõ lesz a telefont a jegykezelõnél lévõ olvasóhoz érinteni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!