2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Munkahelyi, üzleti feng shuiForrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2008-09-14 12:57:03
A feng shui nem csak otthonunk harmoniájának megteremtésében nyújt segítséget, de eszköztára kiváló lehetõséget kínál munkahelyünk, üzletünk sikerességének elõsegítésére is.

Amikor új üzeletet akarunk nyitni, általában nagy gondot fordítunk a megfelelõ reklámra. De vannak üzeletek, vállalkozások, amelyek nem központi helyen találhatók. Minél eldugottabb helyen fekszik üzletünk, annál fontosabb, hogy feltöltsük csivel (életenergiával). Az olyan egyszerû eszközök, mint a hangulatos zene, csilingelõ szélcsengõ az ajtóban, a bejárat melletti csobogó, mind-mind vevõcsalogató energiával rendelkeznek. Nagyon fontos szerepet játszanak az illatok és a színek. Jó példa erre annak a virágboltnak az esete, aminek a bejárata nem látszott az utcáról, s az önkormányzat abban a városnegyedben nem engedélyezte a reklámtáblák kihelyezését, említi feng shui könyvében Terah Kathryn Collins. A boltos ugyanis tõle kért segítséget. Ragyogó színû virágfüzéreket festettek a ház falára, a vevõk így rögtön megtalálták a bejáratot. Továbbá áthelyeztette a pénztárgépet a megfelelõ sarokba, ami elõsegítette az üzlet fellendülését. Hamarosan özönlöttek a vásárlók a boltba, a tulajdonos pedig többé nem panaszkodott, hiszen bevétele a kezdetiekhez képest többszörösére növekedett.

Terah Kathryn Collins szerint a feliratokkal, plakátokkal, fotókkal eltakart kirakatok nincsenek jó hatással az üzletre. Az ilyen kirakatok ahelyett, hogy csalogatnák a vásárlókat, inkább az ellenkezõ hatást érik el.

Ha valakinek saját üzlete van, nem árt, ha a feng shui nézõpontjából is feltérképezi a helyiséget. Amennyiben félreesõ helyen van, célszerû valami különleges reklámfogással felkelteni a figyelmet. A pultok, bútorok igyekezzünk úgy elhelyezni, hogy  a lehetõ legkevesebb éles sarok nézzen a vevõre, ügyfélre. A pénztárat vagy a pultokat legcélszerûbb a gazdagság, pénz területén elhelyezni (errõl a késõbbiekben, báguá térkép segítségével adunk majd felvilágosítást).

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!