2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Õket figyeli idén az adóhatóságForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-19 11:14:12
Címkék: Bihari hírek, nav
Idén a sertéstenyésztés és húsfeldolgozás, a kereskedelem, valamint a munkaerõ-kölcsönzés kap kiemelt figyelmet, az év második felétõl az elektronikus pénztárgépek használatát is ellenõrzik.

Az adóhatóság az elmúlt évben több int 500 milliárd be nem fizetett áfát mutatott ki, és bár erõsítik az ellenõrzéseket, nem valószínû, hogy csökken az adócsalások száma - hangzott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal keddi tájékoztatóján.

A magyar költségvetés bevételeinek 93 százalékát jelentik az adók, és ezeket tavaly a NAV szinte teljes egészében be is szedte, az 1,6 százalékos lemaradás oka, hogy a rezsicsökkentés áfahatását a 2013-as költségvetés készítésekor még nem lehetett tervezni – mondta el Varga Árpád elnökhelyettes, aki beszámolt arról is, hogy míg tavalyelõtt 455 ezer ellenõrzést végeztek a NAV szakemberei, tavaly 483 ezret, a növekedés a jövedéki adóhoz köthetõ.

Az ágazatokat tekintve Idén a mezõgazdaságban a sertéstenyésztés és húsfeldolgozás, a kereskedelem, valamint a munkaerõ-kölcsönzés számíthat a hivatal kitüntettet figyelmére. Az elnökhelyettes bejelentette azt is, hogy az év második felétõl az elektronikus pénztárgépek használatát is ellenõrzik, de újdonság az is, hogy már a pénzügyõrök is lefoglalhatnak mozgásban lévõ szállítmányokat, ami eredményesebbé teheti az ellenõrzést.

A revizorokat több ágazatban az érdekképviseletek is segítik - mondta Varga Árpád.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!