2024. május 7. Kedd, Gizella.
 
Nyilvántartásba vették az elsõ jelölteketForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-19 12:25:03
Nyilvántartásba vették az elsõ jelölteket az áprilisi országgyûlési választásra; a Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható adatok szerint országos szinten kedd estig négy jelöltet vettek nyilvántartásba a választási bizottságok.

Budapesten az 1-es országgyûlési egyéni választókerületben (V. kerület) vették nyilvántartásba jelöltként Rogán Antalt (Fidesz-KDNP), a 14-esben (XVII. kerület) pedig Dunai Mónikát (Fidesz-KDNP).

Jász-Nagykun-Szolnok megye 1-es országgyûlési egyéni választókerületében Bene Ildikót (Fidesz-KDNP), Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig a 3-asban (Kisvárda) Seszták Miklós Istvánt (Fidesz-KDNP) vették nyilvántartásba.

A négy jelölt nyilvántartásba vételérõl kedden döntöttek az illetékes választási bizottságok.

A Nemzeti Választási Iroda internetes oldala, a www.valasztas.hu szerint országos szinten kedd este 8 óráig (a már nyilvántartásba vetteken kívül) 32 jelöltet jelentettek be, ám róluk a bizottságok még nem döntöttek.

Ez azt jelenti, hogy eddig 36 politikusnak sikerült összegyûjtenie és leadnia a jelöltséghez szükséges legalább 500 ajánlást.

A már nyilvántartásba vetteken kívül Budapesten kedd estig már heten adták le az ajánlóíveket, négyen-négyen Hevesben és Pest megyében, ketten-ketten pedig Bács-Kiskunban, Békésben, Fejérben, Gyõr-Moson-Sopronban, Somogyban, Tolnában. Egy-egy jelölt nyilvántartásba vételérõl kell még dönteniük a választási bizottságoknak Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyében.

Az egyéni választókerületekben csak azok a jelöltek indulhatnak, akik összegyûjtöttek 500 érvényes ajánlást. Az ajánlóíveket hétfõn vehették át a pártok a választási irodáktól, akkor kezdõdött meg az aláírások gyûjtése.

Az országgyûlési egyéni választókerületben indulni szándékozó jelöltek március 3-áig gyûjthetik az ajánlásokat, és addig kell leadniuk azokat az egyéni választókerületi választási bizottságnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!