2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Így másolhatják le bankkártyánkat az ATM-eknélForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-20 19:27:53
Az ATM-ekre helyezett szkimmerek lemásolják a bankkártyák mágnescsíktartalmát, az elrejtett kamerák pedig rögzítik a PIN kódot. Ezek felhasználásával elkészülhet a klónkártya, mellyel fosztogathatók a bankszámlák. Igaz, a csipes kártyákat már nem lehet így lemásolni.

A csalók általában a PIN kódokat és a mágnescsíktartalmat akarják megszerezni az ATM-ekbõl –jelentette ki Jakab Péter, a Magyar Bankszövetség bankbiztonsági munkacsoportjának vezetõje az M1 Ma reggel címû mûsorában.

Mint mondta: ilyen szándékkal különféleõ eszközöket – úgynevezett szkimmereket - szerelnek fel az automatákra. Ezek képesek összegyûjteni a bankkártyák mágnescsíkjának adatait.

Elõfordul az is, hogy brosúratartónak álcázott kamerát telepítenek az ATM-ekre, ezekkel pedig a kártyákhoz tartozó PIN kódokat rögzítik.

Mindezek segítségével úgynevezett klónkártyákat készítenek, ezekkel pedig a számlákat „fosztogatják” – magyarázta el a szakember.

Hozzátette: ez az egyik legelterjedtebb módszer, amely azonban a csipes kártyáknak köszönhetõen egyre inkább visszaszorul, hiszen azokat a fent említett módon nem lehet lemásolni.

Hangoztatta: ilyen csalárd tranzakció sok százmillió normálisan lebonyolódottra esik, egyébként pedig az érintetteket ilyen esetekben a pénzintézetek kártalanítják.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!