2024. április 23. Kedd, Béla.
 
A Gazprom nem kommentálja a gázár csökkentésérõl szóló híreketForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-21 08:36:41
A Gazprom nem kommentálja a Magyarországra szállított földgáz árának csökkentésérõl szóló híreket - közölte szerdán az orosz állami energetikai cég elnökének szóvivõje.

Szergej Kuprijanov az MTI-nekhozzátette: általában nem szoktak a gázárról folytatott kereskedelmi tárgyalásokról tájékoztatni, vagy azokat kommentálni.

Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetõje az ATV szerda reggeli mûsorában azt mondta, a magyar kormány a rezsicsökkentést úgy akarja elérni, hogy szívességet kér Moszkvától, azt kérve: mérsékelje az árat még egy évre, hogy április elsején további hatszázalékos gázárcsökkentést jelenthessenek be Magyarországon. Ezt a költséget pedig majd Paks kapcsán visszafizeti a kormány Oroszországnak - mondta a volt kormányfõ, aki szerint a Gazprom elnöke õszi budapesti látogatása alkalmával 20 százalékos átmeneti engedményt jelentett be Magyarország számára. A szóvivõ hozzátette: nem tud arról, hogy Alekszej Miller, a cég elnöke a nyilvánosság elõtt beszélt volna a Magyarországnak szállítandó, vagy már leszállított földgáz árának esetleges csökkentésérõl. A szóvivõ arról sem nyilatkozott, folytak vagy folynak-e tárgyalások arról, hogy Magyarország olcsóbban kapja az orosz gázt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!