2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Torkos Csütörtök: siess, a legjobb helyeket hamar lefoglalják!Forrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-22 12:18:15
Még két hét van az idei Torkos Csütörtökig, de a jobb helyeken az asztalokat már a napokban lefoglalják. Március 6-án, aki elõtte elég gyors volt, kilencedszerre torkoskodhat féláron abban az étteremben, ahova eddig a pénztárcája nem engedte be.

Még két hét van az idei Torkos Csütörtökig, de a jobb helyeken az asztalokat már a napokban lefoglalják. Március 6-án, aki elõtte elég gyors volt, kilencedszerre torkoskodhat féláron abban az étteremben, ahova eddig a pénztárcája nem engedte be.

A Torkos Csütörtök a farsangi népszokás része: a hagyomány szerint ezen a napon ismét szabad volt húst enni, pontosabban a farsangi maradékokat elfogyasztani. Aztán a népszokás egyesült a marketinggel, így 2006 óta évrõl évre egyre több étterem csatlakozik a Magyar Turizmus Zrt. akciójához, amelyben vállalják, hogy vendégeik étel- és italfogyasztásából 50%-os kedvezményt biztosítanak.

Idén a szervezõk az Agrármarketing Centrummal közösen a minõségi magyar sertéshús imázsával is népszerûsítik a húsfogyasztást, miszerint annak fogyasztása jó hatással van az emberi szervezetre és a magyar gasztronómiára egyaránt. Ettõl függetlenül külön felhívták az éttermek figyelmét, hogy gondoljanak a húst nem fogyasztó vendégekre is, és változatos, böjtös ételeket is szerepeltessenek az étlapjaikon.

A MÁV is csatlakozik a Magyar Turizmus Zrt. felhívásához, Gyertyafény Expressz vacsoravonatán szintén féláron költhetjük el a vacsoránkat. A luxusszerelvény ezen az estén nem indul el, a vacsora teljes ideje alatt a Budapest-Nyugati pályaudvar 9. vágányán tartózkodik.

A mai napig 400 étterem regisztrált a Torkos Csütörtök adatbázisában. A halászcsárdától az art caféig, a gyorsétteremtõl a prémium kategóriás vendéglátóhelyig országszerte több száz helyszín közül választhatnak az érdeklõdõk. Az éttermek folyamatosan bõvülõ listáját a TorkosCsütörtök.hu oldalon érdemes követni, ahol február huszadikától, csütörtöktõl online is foglalhatunk asztalt ebédre vagy vacsorára.

Torkos tõlélõ tanácsok a szervezõktõl:

  • Érkezzünk az asztalfoglalás idõpontja elõtt 15 perccel, nehogy odaadják másnak az asztalunkat. Keveredés biztosan lesz, az éttermek jelentõs részének nem ilyen egy átlagos nap. Legyünk türelmesek és kompromisszumkészek.
  • Fogyasszuk az ételeket nyugodtan, de az ebéd, vagy a vacsora befejezése után most ne az asztalnál sziesztázzunk. Hadd torkoskodjon más is!

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!