2024. június 2. Vasárnap, Kármen, Anita.
 
Szijjártó Péter: a Magyarország iránti bizalom jele a ZF Lenksysteme újabb beruházásaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-22 12:53:54
A gépjármûalkatrész-gyártással foglalkozó ZF Lenksysteme Kft. újabb beruházásai a német ipari tõke Magyarországba fektetett bizalmának csalhatatlan jele - jelentette ki Szijjártó Péter, a ZF Lenksysteme pénteki projektzáró és egy másik projektjének nyitó sajtótájékoztatóján Egerben.

A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára rámutatott: a ZF Lenksysteme hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország jobban teljesít. A munkahelyteremtéssel és megtartással járó jármûipari beruházások révén a társaság 150 új munkahelyet teremt.
Szijjártó Péter felidézte: Magyarország 2010-ben jutott el a válaszúthoz, vagy "összehúzza magát a lehetõ legkisebbre", vagy a válságra mint lehetõségre tekint, hogy utána erõsebb lehessen, mint korábban volt. Az ország az utóbbi utat választotta.

"Az volt a célkitûzésünk, hogy legyünk Európa termelési központja" - tette hozzá az államtitkár. Szijjártó Péter emlékeztetett: alapvetõ és gyors változások zajlanak a világban, átalakulnak a nemzetközi erõterek, amihez pedig új stratégia kell. Az elmúlt négy év intézkedései, például az adórendszer, a szakképzési rendszer, a felsõoktatás átalakítása és Európa legrugalmasabb munkajogi szabályozását mind ezt a célt szolgálták.

"Az új stratégia helyességét bizonyítja a magyar autóipar kirobbanó formája" - mutatott rá. "Ma már Magyarország és a magyar utóipar is jobban teljesít, mint a válság elõtti idõszakban. Az idén már látható gazdasági növekedési pálya elérésében a fõszerepet a magyar autóipar játssza és játszotta." Szavai szerint ma már nem vitás, hogy a magyar gazdaság zászlóshajója az autóipar, s hogy Magyarország az európai jármûgyártás egyik fellegvárává vált. Emlékeztetett: ma 712 jármûipari vállalat mûködik az országban, amelyek több mint 115 ezer embernek adnak munkát, 17,8 milliárd eurónyi termelési értéket állítanak elõ. A világ húsz legnagyobb "elsõkörös" autóipari beszállítójából tizenöt jelen van Magyarországon, ezek egyike a ZF Lenksysteme.

Mint elmondta, az ország azért is tud jobban teljesíteni, mert egyre többen dolgoznak, a nagy nemzetközi vállalatok pedig egyre több beruházást hajtanak végre. A ZF Lenksysteme esetében ez összesen 35 milliárd forint értékû, melyhez a magyar állam mintegy 2,8 milliárd forintos támogatással járult hozzá. "Azért is teljesít jobban az ország, mert a nemzetközi nagyvállalatok egyre magasabb hozzáadott értékû termelési folyamatokat hoznak Magyarországra. ZF Lenksysteme mostani beruházásának keretében világszínvonalú technológiával új fejlesztésû elektromos kormánymûveket fognak gyártani a Mercedes, az Audi és a Volvo részére" - emelte ki az államtitkár.

Daniel Pridal és Matthias Augenstein, a ZF Lenksysteme Kft. ügyvezetõ igazgatóinak tájékoztatása szerint a záruló és az új projekt is a vállalat gyártókapacitásának növelését célozza. A cég Eger mellett, Makláron épülõ új üzeme is része e projektnek.
Habis László (Fidesz-KDNP) egri polgármester felidézte: az elmúlt 25 évben jelentõsen átalakult a helyi gazdaság, az új befektetéseknek köszönhetõen fellendült a város ipara. Egernek fontos szerepe van a sebességváltó-gyártásban, a pneumatikai elemek gyártásában és a ZF Lenksysteme révén a kormánymû-gyártásban is. A cégtõl kapott tájékoztatás szerint a ZF Lenksysteme 2003-ban 35 alkalmazottal kezdte meg a mûködését, ma több mint 700-an dolgoznak a társaságnál. A kft. bevételei számításaik szerint 2013-ban több mint 5,5 millió euróra nõttek, nettó profitja 126 millió euró volt

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!