2024. május 7. Kedd, Gizella.
 
Már csak 8 napjuk maradt a pártoknakForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-24 09:11:47
Félidõben a jelöltállítás: március harmadikáig maradt idejük a pártoknak arra, hogy jelölteket állítsanak az áprilisi országgyûlési választásra. A Nemzeti Választási Iroda nyilvántartása szerint eddig 83 jelölõszervezet összesen 170 egyéni jelöltjét vették nyilvántartásba a választási bizottságok.

Az országgyûlési egyéni választókerületben indulni szándékozó jelöltek március 3-án 16 óráig gyûjthetik, illetve addig adhatják le az ajánlásokat az e célra kiadott ajánlóíveken. A jelöltséghez a törvény szerint legalább 500, a választókerületben lakó választópolgár érvényes ajánlása szükséges, ezeket az ajánlóíveken kell összegyûjteniük és a választókerületi választási bizottságnál leadniuk, majd az ajánlások ellenõrzése után a testület dönt a jelöltek nyilvántartásba vételérõl.

Az NVI internetes tájékoztató oldala, a www.valasztas.hu szerint vasárnap délelõttig 239 egyéni jelölt adta le ajánlószelvényeit az országgyûlési egyéni választókerületi választási bizottságoknak, a 106 testület ebbõl 170 jelölt ajánlását már ellenõrizte és õket nyilvántartásba vette hivatalos jelöltként.

A legtöbb jelöltet, 31-et Budapesten vették nyilvántartásba. A legtöbb nyilvántartásba vett egyéni választókerületi jelöltje (98) a Fidesz-KDNP-nek van. Az MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP-nek 39 jelöltjét vették már nyilvántartásba, a Jobbiknak 22, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösségnek 4, az SMS-nek (Seres Mária Szövetségesei) és az Új Magyarország Pártnak 2-2, az LMP-nek, a Magyar Cselekvõ Pártnak, és A Haza Nem Eladó Pártnak 1-1 jelöltje van már nyilvántartásba véve.

Pénteken a Nemzeti Választási Bizottság nyilvántartásba vette az elsõ országos listát, a Fidesz-KDNP közös listáját Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vezeti.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!