2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Mol-INA-ügy: máshol kereshet lehetõséget a MolForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-25 20:25:35
Címkék: Bihari hírek, mol
Molnár József a Mol Nyrt. olajipari vállalat vezérigazgatója szerint a társaság kénytelen lesz máshol lehetõséget keresni, ha Horvátországban nem tud nyereségesen befektetni.

Molnár József kedden, a brit MerchantCantos kommunikációs ügynökségnek adott interjújában beszélt a Mol horvátországi helyzetérõl.

Elsõdleges célunk, hogy politikai indokok helyett piaci alapon egyezzünk meg a horvát kormánnyal. Ha nem tudunk nyereségesen befektetni Horvátországban, más befektetési lehetõségeket is keresnünk kell - mondta a vezérigazgató.

Molnár Józseftõl megkérdezték, hol tartanak a tárgyalások a Mol és a horvát kormány között. Molnár szerint a Mol gyorsítani szerette volna a tárgyalás menetét, és az egyeztetések jelenlegi tempója lassabb, mint amire számítottak. A vezérigazgató szerint a mostani helyzetben egyforma súllyal esik a latba a Mol számára a horvát kormánnyal való megegyezés vagy az INA-ban való részesedésének értékesítése.

A horvát állam birtokolja az INA részvényeinek 44,84 százalékát, míg a Mol tulajdonában van a részvények 49,1 százaléka, valamint a magyar cég rendelkezik az irányítói jogokkal.

Molnár József a Mol legfrissebb vállalati eredményeirõl is beszélt. A kõolaj-kitermelés csökkenõben van, de a cégnek sikerült fontos beruházásokat tennie. Molnár szerint két közel-keleti olajtermelõ mezõhöz fûznek reményeket, de Horvátországban is több mint napi 4000 hordó kõolajat termelhetnének, ha engedélyt kapnának rá.

A Mol-csoport 4,9 milliárd forint nettó eredményt ért el 2013 negyedik negyedévében a harmadik negyedévi 30 milliárd forint veszteség után. A negyedik negyedéves eredmény 49 százalékkal marad alatta az egy évvel korábbi 9,5 milliárd forintnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!