2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Most éri el a mélypontot a hazai autópiacForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-08-13 15:10:03
Gyorsuló ütemben zuhannak a hazai újautó-eladások.

Júliusban több mint 70%-os volt a visszaesés év/év alapon és augusztusra még jelentõsebb csökkenés várható - olvasható a Napi Gazdaság mai számában.


A múlt hónapban összesen 3,656 új személyautót adtak el Magyarországon, amely több mint 70%-os visszaesést jelent az elõzõ év azonos idõszakához viszonyítva. A legfrissebb elõrejelzések szerint még ennél is rosszabb lehet az augusztusi hónap: kevesebb, mint 3,000 autó találhat gazdára, ami a negyede a 2008. augusztusi értékesítéseknek.

A drámai visszaesés a gazdasági válság mellett az áfaemeléssel is magyarázható, amely szintén visszafogta a keresletet, valamint a több országban sikerrel bevezetett roncsprémium is elmaradt Magyarországon.

Gyõzõ Gábor, a Magyar Gépjármûimportõrök Egyesületének elnöke szerint az augusztusi mélypont után szeptemberben mérséklõdhet a visszaesés üteme. Aggodalmat az okozhat, hogy haszongépjármûvekbõl az év elsõ hét hónapjában a harmadára csökkentek az eladások. Az MGE prognózisai szerint az idei évben 85,000-rel kevesebb személyautót adhatnak el, amely azt jelenti, hogy a felénél kisebbre zsugorodik a magyar piac - írja a Napi Gazdaság.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!