2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Korszerû mentésirányítási rendszert kapott a MentõszolgálatForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-03-08 21:13:13
Júniustól új, korszerû, az eddiginél jóval hatékonyabb mentésirányítási rendszert helyeznek üzembe az Országos Mentõszolgálatnál - tájékoztatta csütörtökön a sajtót az Enterprise Group, a rendszer informatikai fejlesztõje.

A fejlesztés célja az volt, hogy a mentõk 15 percen belüli kiérkezési aránya 79,80 százalékról 7 százalékponttal emelkedjen, és javuljon a riasztott jármûvek megfelelõ felszereltségének aránya is, 70-rõl 80 százalékra. A rendszert az Enterprise Group és a Tigra Kft. konzorciuma hozta létre. Az Enterprise Group ezen belül a segélyhívások fogadásához, a hívások irányításához, az informatikai hálózat és infrastruktúra kiépítéséhez, a rendszer adatbiztonságának garantálásához, a hanganyagok archiválásához szükséges informatikai fejlesztéseket végezte el.

A Tigra Kft. fejlesztette ki a menetirányítást támogató rendszert, hozta létre és üzemelte be az adatközponti infrastruktúrát. A feladatok "átterhelése" a régi menetirányítási rendszerrõl az újra folyamatos. Az új, a kórházak és a mentõk között létrejött integrált, felhõ alapú adatlekérési és -egyeztetési funkciókkal ellátott menetirányítási rendszer lehetõvé teszi, hogy a mentõorvos tájékozódhasson a betegek kórtörténetérõl, az ország bármely gyógyászati intézményébõl származzon is az. A fogadó intézményben pedig ezzel párhuzamosan a medikai rendszert és a személyzetet fel tudják készíteni a beteg megfelelõ ellátásra.

A rendszer egyik legnagyobb eredménye, hogy a kormányzat "kooperatív tér" társadalmi infrastruktúra programja keretében elérhetõvé és egységesen kezelhetõvé tette az országban szigetszerûen szétszórt kórtörténeti adatokat. A MIR felügyeli a gyógyítással kapcsolatos teljes adminisztratív rendszert és kapcsolódik más alrendszerekhez, például laboratóriumokhoz is. Az Enterprise Group 2013-ban a még nem auditált adatok szerint 3,068 milliárd forint értékesítési árbevételre tett szert, 16,5 százalékkal magasabbra, mint 2012-ben. A vállalat 2014-ben 3,7 és 4 milliárd forint közötti forgalomra számít.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!